- Forsvarsspillet må bli bedre

Liverpools manager mener at hovedproblemet for hans lag ligger i det defensive. Rafa tror at det blir en jevnere PL enn på lenge og at det viktige for de røde i fremtiden er å være stabile.

I et intervju gjort med LFC Weekly før siste ukes kamper mot Sunderland og Lyon, foretok Rafael Benitez en oppsummering av sesongen så langt. Gode kamper, svake kamper, hva som må forbedres og hvordan han ser for seg denne sesongen. Manageren forsvarer også sitt lags innsats de siste årene, selv om det ikke har blitt noen trofeer.

- Vi har spilt bra noen ganger og scoret mange mål til tider, men å si hva som var best er ikke lett, forklarer Benitez på spørsmål om sesongens beste kamp så langt. - Å score seks i en kamp er alltid veldig bra, men det viktige nå er at vi kan bli bedre.

- Hvis du spør om hva som har vært det mest skuffende vil jeg si kampen mot Fiorentina. Jeg var ikke fornøyd med førsteomgangen, da var det for mye som var galt med vårt spill. Etter å ha sett kampen mot Aston Villa om igjen, vil jeg si at den også var skuffende.

- Vi slapp inn et selvmål og så fra en corner et minutt før pause. Etter det, da vi hadde taket på dem, gjorde vi en feil til og de scoret et tredje mål. På analysen skapte de faktisk ikke mye, det var bare våre feil som utgjorde forskjellen.

- Det er virkelig viktig å forholde seg rolig å tenke på en kamp av gangen. Det må alltid være innstillingen. Jeg er helt sikker på at topplagene denne sesongen vil tape flere kamper enn forrige sesong.

Benitez tror det er mer tilfeldig at det denne sesongen har vært langt færre uavgjort enn tidligere, ikke minst for Liverpool som har fem seire og fire tap så langt i ligaen.

- Det er ikke blitt slik fordi at vi har forandret på noe, understreker Rafa.

- Vi angriper på samme måten som i fjor, men vi har ikke forsvart oss like bra. Det er kanskje hva som er forskjellen.

- Hvis vi starter å spille bedre defensivt, kan vi kanskje spille uavgjort i noen av de kampene vi ikke greier å vinne. For øyeblikket må vi bli bedre i forsvar samtidig som vi har samme innstilling offensivt.

- Det er tidlig i sesongen og mange lag går for seire og å få så mange poeng så tidlig som mulig, men jeg tror lag vil bli mer forsiktige etter hvert og at det vil bli flere uavgjorte kamper.

- Det er klart at denne klubben må vinne trofeer. Vi tok flere poeng i Premier League enn noen gang tidligere forrige sesong, men folk sier fortsatt "men det ble ingen titler". Vi kom til finalen i Aten, men folk sier fortsatt "men det ble ingen tittel".

- De tre årene siden vi sist vant en pokal, FA-Cupen, har ikke vært så verst. Ja, det må bli bedre siden vi ønsker å vinne trofeer, men vi har hele tiden vært i toppsjiktet av Premier League og i finalen i Champions League.

- Hvis du ønsker å vinne noe må du først og fremst ha et godt lag og du må være stabil. Det at vi har endt høyt oppe i Champions League og spilt finale, semifinaler og kvartfinaler i Champions League betyr at vi er stabile. Det er også viktig i fremtiden hvis vi skal vinne noe.