- Gerrard er den største

Steven Gerrard kan sette ny scoringsrekord i Europa i kveld, og rekkekamerat Fernando Torres mener han spiller sammen med den beste i bransjen.

I en biografi som er på vei ut på markedet i disse dager sparer Fernando Torres ikke på rosen angående lagkamerat Steven Gerrard. Han vurderer ham som den beste spilleren han noensinne har spilt sammen med. Hvis Gerrard skulle score mot Debrecen i kveld vil han bli den britiske spilleren som har scoret flest ganger i E-cupene. Med 32 scoringer, 28 i Champions League og fire i UEFA-Cupen, er han toppscorer sammen med Alan Shearer.

- Gerrard har alt, han er uten tvil den største spilleren jeg noensinne har spilt med, forklarer Fernando Torres i sin bok "Torres: El Nino".

- Hos Liverpool, er han uerstattelig. Alle store klubber har en som setter standarden, et hjemlig talent som er villig til å være evig tro mot klubben. Folk kommer og går, men han er alltid her. Det er han og ti andre, slik er Steven Gerrard for Liverpool. Jeg kan ikke tenke meg denne plassen uten ham.

- Han har også alt en fotballspiller skal ha. Personlighet, stabilitet, posisjon, kontroll, kraft, styrke, aggresjon, intensitet, han gjemmer seg aldri... Han kan spille over alt og på alle måter. Han scorer mål, arbeider hardt, han er hurtig, har er utrettelig. Han er den fødte lederen og den mest stabile spilleren i verden.

- Det eneste han mangler på sin CV er Premier League tittelen og en internasjonal utmerkelse som årets spiller i Europa eller årets spiller i verden. Jeg er sikker på at han vil få en slik utmerkelse snart, det er ingen tvil om at han fortjener det. Enhver trener vil gjerne ha ham på sitt lag.

- En dag vil han bli verdsatt som en av de største spillerne i klubbens historie. En skal heller ikke glemme at han er en lokal gutt som er Liverpool tvers igjennom og for meg gjør det at hva han har oppnådd er enda mer imponerende. Det er vanskelig for enhver scouser å komme inn på førstelaget til Liverpool.

- Unge spillere lærer av de på førstelaget, som de ser opp til. De blir satt inn i de verdiene denne klubben og dens spillere har stått for opp gjennom årene. Kanskje er det derfor Steve og Carra ikke behøvde å fortelle meg hva Liverpool står for, jeg kan se det på deres spill. Våre kapteiner er symboler på denne klubben.

- Jeg beundrer Steven Gerrard fordi jeg vet hvilket press han lever under hver eneste dag. Alle snakker om han hele tiden - i garderoben, på barer, på stadion. Av egen erfaring vet jeg hvor vanskelig det er å gjøre alle fornøyd, men det presset han opplever er noe helt annet enn hva jeg må leve med siden Liverpool er en så enorm klubb.

- Når du er kaptein, da snakker alle om deg, ikke minst når det går dårlig. Han er alltid under mikroskopet og folk forventer at han skal være lederen som løfter laget på egenhånd.

- Han er et eksempel for alle som er i en slik situasjon. Jeg vil elske å bli kaptein en gang, fordi jeg mener jeg har hatt den best mulige rollemodellen i Steven Gerrard.