- Gerrard har ikke vært i form

Manager Rafael Benitez synes ikke kaptein Steven Gerrard har vist seg fra sin beste side i sesongens tre første ligakamper, og mener det er noe av årsaken til at de røde har tapt to av tre kamper.

- Vi har sett en Steven Gerrard som har spilt bra over lang tid. Han er et av våre store navn. En nøkkelspiller. Det vil han fortsatt være. Han er klar over at han har spilt under pari i et par kamper nå. Ettersom han som regel spiller så stabilt bra, er det lett for folk å se forskjellen, uttaler Benitez til Press Association.

- Jeg vet han vil være på hugget nå. Fotballspillere er ikke dumme. De vet det når de ikke spiller bra, og ikke leverer varene. Gerrard vet det selv, alle her vet det, og det er noe vi må få forbedret.

Benitez tilbakeviser imidlertid at sommerens rettssak har påvirket midtbanespilleren.

- Den har ikke være noe problem for Steven.

- Etter Villa-kampen navnga jeg ikke noen spillere når jeg var kritisk til vår egen prestasjon. Men det er åpenbart at alle må prestere bedre. Vi har anlysert ting, og vi har snakket med alle spillerne. Reaksjonen fra dem har vært meget bra. De har vist karakterstyrke, og de har jobbet veldig hardt denne uken. Det er den eneste måten vi kan få forbedret oss på.

- Spillerne ønsker å vise at de duger. Vi vet vi kan bedre, og jeg kan garantere at spillerne vil kjempe med nebb og klør fra første minutt mot Bolton. Vi var så nær å vinne ligaen i fjor, og folk forventer at vi skal vinne mange kamper på rad. Men dette er veldig vanskelig i Premier League.

- Nå må vi legge feilene vi har gjort tidligere bak oss, og forbedre oss raskt. Vi må spille på samme høye nivå som vi gjorde i fjor. Laget og staben er klar over at vi ikke har prestert bra nok så langt i år, og at vi må gjøre det bedre. Det er soleklart. Spillerne har vist seg frem på trening, og står klare til å få skuta på rett kjøl.

- Holdningene til spillerne er gode, og nå må vi spille bra mot Bolton. Det blir viktig å starte kampen bra. Da kan vi få forandret på ting. Vi har tapt to kamper, og det er veldig skuffende. Men nå har vi sjansen til å rette opp inntrykket.

- Vi har tapt mot to av klubbene som vil utfordre "de fire store", Villa og Spurs. Dette er gode lag som prøver å spille seg inn blant de fire beste. Det blir vanskeligere for topplagene å vinne hver kamp denne sesongen.

- Vi har problemer fordi vi har tapt kamper. Folk kan være kritiske til systemet, og hevde at motstanderne har gjennomskuet oss. Men alle kjenner til alle spillesystemene. Det er egentlig ikke noe nytt på det området.

- Dette handler ikke om spillesystemene, men om spillerne ute på banen. Vi har kanskje ikke den dybden i troppen vi skulle ha ønsket for øyeblikket, og vi har hatt unge spillere på benken. Men vi har tre nøkkelspillere som snart vil være tilbake, Fabio Aurelio, Daniel Agger og Alberto Aquilani. Det vil utgjøre en forskjell.

- Spillerne har gitt alt på trening, og treningsøktene har vært bra. Det er et viktig aspekt å fokusere på. Spillerne har ikke mistet selvtilliten, og de vil forandre på ting ved å gå ut på banen og vise at vi har en god tropp.

- Spillerne har tatt min kritikk på riktig måte. De er rutinerte, og vet de kan bedre. De har lyttet til meg i fem år nå, så de vet hva jeg mener. Nå venter de kun på sjansen til å spille bra i neste kamp.