- Greit å være underdogs

Albert Riera hevder at han og lagkameratene mer enn gjerne innehar rollen som underdogs i kampen om ligatittelen. Xabi Alonso innrømmer at det press for å vinne ligaen, men viktig å beholde fokus.

Liverpool har ledet Premier League siden begynnelsen av desember, men kan bli forbigått dersom Manchester United beseirer Bolton på Reebok Stadium på lørdag. De røde djevlene er nå bookmakernes favoritt til å vinne ligaen, men Riera klager ikke over det. Den spanske landslagsspilleren tror det passer Liverpool utmerket å være underdogs.
- For meg er det ikke viktig hvem aviser eller personer på TV sier er favoritter. Det er fint om de ikke synes vi er favoritter. Da er det mindre press på oss hvis folk ikke snakker om oss hver dag, uttaler Riera til Liverpoolfc.tv.

- Det er ikke et problem. Det viktigste er hvor lagene ender ved sesongslutt.

Uniteds 3-0-seier mot Chelsea har ført til at Chelsea nå blir regnet som ute av kampen om ligagullet.
- Du kan ikke si noe for sikkert i fotball. Kanskje vil United være ett poeng foran oss på lørdag, men Chelsea er fremdeles med. De er stabile. De har ikke gjort det så bra på hjemmebane, men de vinner mange kamper borte, og det er ikke enkelt.

Hvis Liverpool faller ned på 2.plass på lørdag, vil de ta igjen 1.plassen med seier mot Everton på mandag. Liverpol møter også naboen igjen seks dager senere, da i FA-cupen.
- Dette er meget store kamper. Atmosfæren vil være god og avisene vil skrive mye om denne kampen. Alle spillerne venter på slike kamper, spesielt mot Manchester United, Chelsea og Everton.

- Vi ønsker alle å spille, men vi må være fokusert på å ta tre poeng.

- Jeg vet hvor svært gjerne supporterne ønsker å vinne derbyet, men jeg tror også de vet hvor viktig det er med tre poeng for å bli værende på toppen av tabellen.

Xabi Alonso innrømmer at det er press på Liverpool for å vinne ligamesterskapet. Klubben ikke har gått til topps siden 1990. Han mener det viktigste er å holde fokus på neste kamp.
- Det er press på oss, og det skal vi forvente fordi vi ikke har vunnet ligaen på så mange år, uttaler Alonso til Daily Mirror.

- Hver gang vi ikke vinner en kamp, er det lett for folk å si at vi føler presset. Det er en enkel måte for folk å si at det er årsaken til at vi ikke beseirer lag som Stoke.

- Sannheten er at vi møter gode lag hver uke i Premier League. Vi kan ikke vinne hver kamp.

- Vi tenker ikke på det andre sier om oss. Vi bare forholder oss rolig. Det er et faktum at vi ikke har den samme erfaringen som andre lag, men vi lærer fra det som skjer denne sesongen.

- Vi vet at vi ikke har råd til å avgi poeng, spesielt på hjemmebane. Men Chelsea avgir poeng, Manchester United avgir poeng, alle lagene avgir poeng.

- Vi vet når vi gjør det bra, som mot Newcastle. Da sier folk at vi kan vinne tittelen. Når vi spiller uavgjort i den neste kampen, sier de at vi ikke kan takle presset.

- Det er viktig for oss å ikke miste fokus, forholde oss så rolige som mulig og bare tenke på den neste kampen.

- Du kan føle lysten fra fansen til å vinne når du spiller, men du må unngå å legge mer press på deg selv. Da vil du miste fokus. Vi må være profesjonelle og bare tenke på neste kamp.