- Håper alle forstår byttet mot Wigan

Benítez byttet ut Gerrard mot Wigan fordi kapteinen var sliten. Skaden kommer som følge av mye spilletid. Rafa tror ikke lagets selvtillit vil bli påvirket av cuptapet. Moyes heller salt i såret.

Steven Gerrard forlot gressmatta på Goodison Park grunnet en hamstringskade allerede etter 16 minutter i går. Skadens omfang vil bli klart i dag. Rafael benítez slår nå tilbake mot kritikerne som mente det var galt å ta kapteinen av banen like etter at Wigan hadde utlignet på JJB Stadium i forrige uke. Da gjensto det kun seks minutter på kampuret.
- Da jeg tok ham av i forrige uke, sa folk at han burde spille hele tiden, hvert minutt, uttaler Rafael Benítez til Liverpool Daily Post.

- Vel, nå ser vi konsekvensene av det. Vi må sjekke etter en scan. Jeg vet ikke. Vi må vente og se. Han var skadet. Han spurte om å bli byttet ut.

- Forrige uke var han sliten, men nå kan dere se konsekvensene.

Skaden gjør at Steven Gerrard nok er høyst tvilsom mot Portsmouth og til neste ukes privatlandskamp mot Spania. Forrige gang midtbanespilleren trakk seg fra landskamp grunnet skade, måtte han reise helt til London for å bli undersøkt av Englands medisinske støtteapparat. Benítez håper at Gerrard slipper det denne gang.
- Kanskje han må reise dit for å gjennomgå tre scans på samme tid i tilfelle det skulle være noen tvil, uttaler Rafa sarkastisk.

Til kampen mot Portsmouth må Liverpool definitivt klare seg uten Lucas Leiva. Brasilianeren ble sendt av banen etter to gule kort. Det første virket meget strengt da han ikke var i kontakt med Arteta. Dommer Alan Wiley må ha trodd at spilleren viste knotter. Rafael Benítez var meget skuffet over dommeren.
- Jeg har fortalt dommeren, men jeg vil foretrekke å ikke si noe. Så spør dommeren. Det hjelper ikke, det vil ikke forandre noe.

Manageren tror at laget vil klare å reise seg etter det bitre tapet mot Everton.
- Jeg tror vi har en spillerstall til å håndtere det. Når du taper på denne måten, må du være skuffet, men det vil ikke påvirke lagets selvtillit.

Etter at Liverpool nå er ute av FA-cupen ble det også klart at Xabi Alonsos karantene på én kamp vil tre i kraft mot Manchester City søndag 22. februar.

Moyes heller salt i såret
Liverpool har fortsatt sjanse til å gå til topps i både Premier League og Champions League. Everton-manager David Moyes mener imidlertid at Liverpools sjanser i den hjemlige serien er overvurdert.
- Alle disse Liverpool-supporterne, spesielt i lokalpressen. Måten de hauser opp laget på. Jeg vedder på at alle dere er lamslåtte i kveld. Vi kontrollerte kampen fullstenditg, selv om ingen av lagene spilte særlig bra. Etter utvisningen hadde vi så bra kontroll som Liverpool i den første kampen på Anfield, men vi slet med å finne en vei gjennom, akkurat som de gjorde, uttaler Moyes til Daily Telegraph.

- Dette har vært et av de stolteste øyeblikkene for meg som manager. Vi har vist denne sesongen at vi kan konkurrere med de fire store. Vi spilte uavgjort mot Arsenal, spilte uavgjort mot Manchester United og spilte uavgjort to ganger mot Liverpool på Anfield. Nå har vi slått dem.

- Mer vil komme. Vi lærer, og vi vil komme opp på deres nivå. Fansen var desperate etter å få en seier i kveld, men det var også Liverpools.