- Har kun budsjettert med gruppespill

Benitez hevdet på dagens pressekonferanse at Liverpool FC kun har budsjettert med gruppespill i mesterligaen denne sesongen, og at alle inntekter ut over det vil være en bonus for klubben.

Under dagens pressekonferanse på Melwood kom det frem at Rafael Benitez har hatt samtaler med daglig leder Chrstian Purslow, omkring de økonomiske konsekvensene for klubben dersom Liverpool ikke skulle klare å avansere fra gruppespillet i Champions League. Det ble også diskutert hva som ble konsekvensene dersom de røde ikke skulle klare å kvalifisere seg til neste års turnering.

Liverpool-manageren skal ha fått beskjed om at det ikke var budsjettert med noe ut over gruppespillet denne sesongen, og Benitez uttalte at han følte seg trygg på at hans lag vil komme blant de fire beste i ligaen og dermed kvalifisere seg for turneringen.

Liverpool FC vil anslagsvis tape rundt £10M om de må fortsette i Europaligaen i stedet for Champions League etter jul.

- Jeg snakket med Christian Purslow om økonomien her om dagen. For det første tror vi fortsatt at vi kan gå videre fra gruppespillet. Og uansett hva som måtte skje, så er budsjettet for denne sesongen kun basert på at vi kvalifiserte oss for gruppespillet. Det klarte vi, så det økonomiske målet er nådd, sa Benitez til et samlet pressekorps i dag.

- Om vi kan klare å spille inn mer penger, får tiden vise. Den kommersielle avdelingen jobber veldig hardt, og når det gjelder europacupspill til neste sesong så vil tiden vise hva som skjer. Ligasesongen er lang, og vi må holde det gående. Jeg føler meg trygg på at laget vil bli blant de fire beste, og at vi kan fortsette å prestere i Europa. Vi får starte med Birmingham-kampen nå på mandag, og få et godt resultat der. Gjør vi jobben vår i den kampen, vil ting bli langt enklere for oss.