- Ingen milliongevist på dyre billetter

I morgen starter salget av billettene til treningskampen mot Lyn. Med priser opp mot kr 800,-er dermed Norges dyreste fotballkamp for oss supportere et faktum. FC Lyn hevder likevel at ingen tjener store penger på kampen.

Supporterklubben har de siste dagene vært i kontakt med både FC Lyn, Team Halden og Liverpool FC vedrørende morgendagens salg av kampbilletter. Vi har stilt spørsmålstegn ved hvordan kampen kan bli så mye dyrere for supporterne selv om den må spilles på en bane med plass til færre tilskuere enn i fjor?

- Tidligere har det blitt gitt et inntrykk av at Liverpool FC har krevd mye mer penger for å komme til Norge enn i fjor, og at flytting av kampen til Bislett også har gjort det vanskelig for arrangør å få regnestykket til å gå opp, sier formann Pål Chr. Møller. Etter at supporterklubben har sjekket opp saken viser det seg imidlertid at det ikke stemmer at Liverpool har krevd noe særlig mer enn det de fikk for å spille mot Vålerenga i fjor. Vålerenga uttalte i fjor at de gikk 2,5-3 millioner i overskudd på kampen. Billettinntektene i fjor kom på ca 6 millioner, men årets billettsalg vil gi inntekter på 8-9 millioner. Enkel hoderegning tilsier et forventet overskudd på minst 6 millioner, men dette benekter altså Lyn-ledelsen.

Men det er likevel er faktum at når billigste billett i år koster ca 100 kroner mer enn dyreste billett i fjor så er billettinntektene fra årets kamp vesentlig høyere og vi får da ikke regnestykket til å gå opp. Hvorfor blir billettene så grensesprengene dyre når utgiftene holdes på omtrent samme nivå? Alle var forberedt på en naturlig økning da det ble klart at Ullevaal ikke kunne brukes til kampen. Men nesten 800 kroner for en treningskamp (på langsidene) er langt dyrere enn det bør koste. Hvor blir pengene av spør vi oss?

Vi har vært i kontakt med kommersiell direktør Ian Ayre flere ganger i helgen. Han bekrefter at det ikke er momenter i kontrakten deres som tilsier slike billettpriser, og sier vi kan sitere ham på det. Liverpool FC har fått et tilbudt fra FC Lyn om å komme og spille i Norge igjen. Det ønsket Liverpool gjerne å gjøre etter suksessen fra i fjor. Han understreker sterkt at de ikke har kommet med krav som har gjort kampen dyrere enn nøvendig. Via andre kilder vet vi nå hva LFC mottar av fee og det støtter opp under det Ian Ayre forteller oss. Han legger til at de gjerne vil undersøke saken nærmere. Det har LFC også gjort i løpet av helgen, men det er vanskelig for dem å påvirke det arrangementsmessige. Dette ligger ikke under deres kontroll.

Vi forstår det likevel slik at klubben ikke er fornøyd med denne type priser for en treningskamp og at det har vært kontakt med arrangør på dette punktet.

Direktør i FC Lyn, Erik Langerud, sier til Supporterklubben at de ønsker å spille med åpne kort om saken og at det derfor er aktuelt å invitere supporterklubben til et møte og forklare nærmere hvorfor prisene har blitt som de er. Han ønsker ikke å gå i detalj om hva som er den direkte årsaken til de stive prisene nå, men sier at det ikke er noen som stikker av med millioner av kroner på kampen slik det tilsynelatende kan se ut.

- Det er høye kostnader involvert og det er ingen som tjener store penger på arrangementet hevder han.
På spørsmål om morgendagens salg kan utsettes til etter møtet med Supporterklubben sier han imidlertid at alt har kommet for langt til at det kan stoppes nå og at salget derfor vil gå som planlagt. Direktøren gjentar imidlertid at han gjerne vil ta et møte med oss.
Når vi spør ham om hvorfor Liverpoolsupportere må betale mer enn Lyn-supportere for billettene blir han mer medgjørlig. Som vi påpeker ovenfor ham kommer jo Liverpool til Norge på grunn av oss. Dette er i praksis å betrakte som en ren Liverpoolkamp. Han lover dermed å ta en runde med Billettservice slik at billettene i Søndre sving kommer til å koste det samme som det Lyns supportere må betale i motsatt sving når billettene legges ut i morgen.

-Vår oppfatning er at noen utnytter den store Liverpool-interessen i Norge og skrur opp prisene til et urimelig høyt nivå for å tjene store penger. Når det i tillegg feilaktig blir påstått at det er LFC som har doblet prisen fra i fjor, gir det en dårlig smak i munnen, avslutter formann Møller.