- Ingenting er avgjort

Alan Kennedy avviser at en dårlig ligastart svekker sjansene gullsjansene til Liverpool i ligaen, og sier at de røde har snudd det før. Legenden mener Rafa bør kjøpe en spiss til.

Alan Kennedy bruker sesongen 1981/82 som eksempel på at Liverpool har snudd verre "kriser" enn to ligatap på tre kamper, da man med uvanlig mange nye spillere som Grobbelaar, Lawrenson, Johnston, Whelan og Rush snudde en plassering midt på tabellen ved juletider til triumf i mai.

- Jeg kan ikke tro at folk allerede nå sier at tittelsjansene er borte, sier Kennedy til Liverpool Echo.

- Tapene mot Spurs og Aston Villa var skuffende, men det er ennå lenge igjen. Spillerne har startet sesongen tregt men vi vet at de vil bli bedre. Vi har fortsatt 35 ligakamper igjen til å kunne ta igjen seks poeng, slik at det er langt i fra noen krise.

- Jeg har alltid sagt at juleprogrammet er et målepunkt. Hvis du da fortsatt er med kan alt skje. Jeg vet av erfaring at ingen ting er vunnet i august.

- Liverpool var laget alle ønsket å slå, vi startet ikke bra og jeg kan huske at folk avskrev oss, fortsetter "Barney" og tenker tilbake til 1981/82.

- Bob Paisley hadde hentet inn spillere som Bruce Grobbelaar, Craig Johnston, Mark Lawrenson og Steve Nicol. Folk tvilte på oss men det er et faktum at det tar tid for nye spillere å etablere seg.

- Ved jul slet vi og vi hadde mange møter for å prøve å løse floken. Vi stod sammen, brettet opp ermene og kjempet tilbake. Vi kom i gang for alvor og selvtilliten kom tilbake.

- Vi bør ikke komme med unnskyldninger, men hvis en mister kvalitetsspillere vil det influere på laget. Vi savnet kløkten og den evnen som Xabi Alonso hadde til å styre kamper mot Villa på mandag. Han er en god spiller, men faktum er at han ønsket å reise og vi må bare komme oss videre.

- Det er for tidlig å si hvor mye han vil bli savnet, men forhåpentligvis vil Alberto Aquilani vise at han er en bra erstatter så snart han er skadefri.

- Det tar tid å få balansen riktig og i likhet med i 81 holder man på med dette. Glen Johnson har kommet inn på laget og gjort det bra. Han ser veldig bra ut offensivt og Lucas er også som en ny spiller. Jeg vet at Lucas har vært i klubben et par år men han har nå en langt større rolle å spille. Han var uheldig med et selvmål her om dagen og noe av kritikken som har vært rettet mot ham har vært veldig urettferdig. Generelt synes jeg han har gjort det bra og utviklet seg som spiller, men noen folk synes å heller se på det negative enn det positive. Manageren ser ham mer enn noen andre og føler tydeligvis at han er i stand til å gjøre en jobb.

- Folk forventer alltid at Steven Gerrard og Fernando Torres skal ordne opp, men det er ikke fair. Dette laget har mye kvalitet og det er nå tid for at alle står fram. Alle må løfte seg, ikke bare en eller to.

- Det er lett å avskrive Liverpool, men jeg tror fortsatt at de kan ta tittelen. Vi ga svar til mange i '81 og den nåværende gjengen må gjøre det samme.

- Jeg skulle likevel ønske at Rafa kjøper en angriper til før transfervinduet lukkes neste uke. Han har styrket sine valgmuligheter på midtbanen og i forsvaret, men vi må stole for mye på Torres. David N'Gog er en lovende spiss, men han er fortsatt ung og i utvikling. Jeg er sikker på at dette er noe Rafa ser på selv om vi alle vet at han ikke har mulighet til å betale med store penger.

- I første rekke er det opp til spillerne som her nå å gå ut og prestere. Forhåpentligvis er vi ferdig med vår dårlige periode for sesongen og kan se fram til en god periode.