- Jeg har gjort mitt

Xabi Alonso blir sitert i spansk presse på at han har gjort det han har kunnet for å bidra til en overgang til Real Madrid, men fortsatt er det stor avstand mellom klubbene.

Xabi Alonso kom i går til Barcelona sammen med resten av troppen til Liverpool, foran kveldens kamp mot Espanyol. Det er et stort spenningsmoment om midtbanespilleren vil spille i helrødt, samtidig som fristen Liverpool har gitt Real Madrid til å komme opp med et akseptabelt bud for ham er i ferd med å renne ut.

- Jeg er spilleklar, og jeg er profesjonell. Hvis de sier til meg at jeg skal spille så spiller jeg, var den korte kommentaren Xabi ga til AS. - Jeg vil ikke si noe mer, det kan bare gjøre situasjonen vanskeligere.

Ifølge AS har Real Madrid bedt Xabi Alonso om å "stå på sitt, og dette vil før eller senere føre til en lønnsom slutt for alle".

- Jeg kan ikke gjøre mer for å komme til Madrid, er den mer klare meldingen som Marca har fra Xabi Alonso. Hovedstadsavisen som gjerne regnes som et talerør for Real. Marca skriver også at Xabi tidligere avbrøt sin ferie for å møte Christian Purslow, Liverpools fungerende daglige leder, for samtaler i London.

Spansk media er enig om at Real Madrid ikke vil la seg presse til de 40 millioner euro som Liverpool forlanger, hvorav fem millioner er klausuler i forhold til spillerens eventuelle kommende suksess.

Hvorvidt Liverpool og Real i løpet av de nærmeste timene greier, eller er interessert i å inngå et kompromiss, gjenstår å se.