- Jeg kan spille i flere posisjoner

Glen Johnson mener det er en stor fordel at han er anvendelig og kan spille i flere posisjoner. Liverpool reiser til Sveits på søndag. Fødsel grunnen til Javier Mascheranos fravær.

En av de store fordelene med kjøpet av Glen Johnson er at 24-åringen kan benyttes i flere posisjoner. Rafael Benitez har allerede har prøvd ut Johnson som venstreback på trening. En posisjon som kan bli en akilleshæl for de røde i begynnelsen av sesongen, med Fabio Aurelio skadet.

- Jeg er en meget allsidig spiller, som kan spille i flere ulike posisjoner. Mot slutten av forrige sesong spilte jeg til og med rett bak spissene som angriper i Portsmouth. Det var et engangstilfelle, men jeg syntes det var morsomt, uttaler Johnson til Press Association.

- Jeg kan spille på høyresiden av midtbanen, og føler meg komfortabel der. I mine yngre dager var jeg spiss, og i West Ham spilte jeg midtstopper på juniorlagene. Men det er ikke lett for en 17-åring å spille midtstopper i Premier League, så da jeg tok steget opp på førstelaget ble jeg satt til å spille høyreback, forklarer Liverpools nye nummer to.

- Rafa har snakket med meg om min fleksibilitet, og allerede den første dagen jeg trente med resten av laget prøvde han meg som venstreback. Det er bra for laget at du kan spille i mer enn en posisjon. Jeg bryr meg ikke så mye om hvor jeg spiller.

Johnson vil debutere for Liverpool i treningskampen mot St Gallen i Sveits kommende onsdag.

- Liverpool hadde en fantastisk sesong i fjor, og ble nummer to. Jeg vil gjøre mitt beste for at de skal gjøre det enda bedre ved denne korsvei. Jeg vet at spillerne her ivrer etter å bli enda bedre, og det blir fantastisk å spille sammen med karer som Steven Gerrard og Fernando Torres.

- Folk så hvordan jeg spilte i fjor, og jeg vet jeg kan enda bedre enn det, sier 24-åringen.

- Jeg antar at ringen er sluttet nå, som jeg er tilbake hos en av de fire store klubbene i landet, og får sjansen til å spille i Champions League. Det startet bra for meg i Chelsea under Claudio Ranieri, men da Mourinho tok over hentet han sine egne spillere, og alt endret seg. Jeg fikk ikke spilletid, og ønsket å forlate klubben.

- Da jeg forlot Chelsea var det for å gjøre eksakt hva jeg har gjort. Portsmouth ga meg spilletid og sjansen til å bli bedre. Nå er målet å fortsette den fine utviklingen.

- Jeg skulle likt å få mer spilletid i Chelsea, men det er ikke noe vits å ergre seg over fortiden. Jeg har en stor fremtid foran meg.

- Liverpool var svært nære å vinne ligaen i fjor, og jeg har allerede skjønt hvor desperate guttene her er etter å gå til topps. Alle i denne klubben ønsker å ta steget opp, og supporterne higer etter en ligatittel. Det er hva vi spillerne ønsker å gi dem.

Fødsel grunnen til Mascheranos fravær
Liverpool setter seg på flyet til treningsleiren i Sveits på søndag. Det forventes at Javier Mascherano slutter seg til troppen først på tirsdag. Grunnen til at argentineren ikke er tilbake på Melwood ennå, er at han skal bli pappa for andre gang en av de nærmeste dagene. Termin er i helgen.

Liverpool vil ha base i Bad Ragaz under treningsleiren i Sveits, og vil reise derfra til Wien neste helg, der de skal spille treningskamp mot Rapid Wien den 19.juli.

Den spanske landslagskontingenten vil slutte seg til resten av troppen i Wien, og så vil hele troppen fly direkte til Asia for kampene mot Thailand 22.juli og Singapore 26.juli. Troppen vil returnere til Liverpool etter Singapore-kampen, og vil trene hjemme på Melwood i tre dager før man reiser til Barcelona og treningskampen mot Espanyol den 2.august.