- Klubbene må bli enige

Xabi Alonso mener at han egentlig ikke har noe å diskutere med Rafael Benítez. Midtbanespilleren sier det er opp til klubbene å avgjøre hvor han skal spille kommende sesong.

Xabi Alonso og resten av de spanske spillerne sluttet seg til Liverpools tropp i forkant av treningskampen mot Rapid Wien. Det store samtaleemnet for tiden er om hvor midtbanespilleren skal spille neste sesong. Selv ønsker han ikke å gi for mange opplysninger.
- Det er alltid en stor følelse når Madrid ønsker deg, spesielt tatt i betrakting det stadiet jeg er på i karrieren nå, sier Alonso til AS.

-  På dette tidspunktet, som jeg hele tiden har sagt, så er det ikke opp til meg om dette kommer til å skje eller ikke. Det er en sak som involverer tre parter, inkludert meg selv.

- Jeg liker ikke å femtvinge saken. Jeg foretrekker å snakke. Prosjektet i Madrid er selvsagt imponerende. Men utover det kan jeg ikke fortelle dere noe.

Alonso avslører at han skal ha samtaler med Benítez den nærmeste tiden.
- Jeg skal snakke med ham. Men det første jeg skal gjøre når jeg ankommer (i Østerrike), er å hilse på ham.

- Men jeg forestiller meg at det i løpet av de neste par dagene vil det bli tid til alt dette. I realiteten er det ingenting spesielt å snakke med Rafa om. Det er klubbene som må forhandle seg frem til en avtale.

Alonso fikk også spørsmål om hvorfor Liverpool har avslått Real Madrids første bud.
- Jeg er ikke den som kan svare på disse spørsmålene. Sannheten er at jeg ikke kan si mye, fordi hver minste lille ting kan bli feiltolket. Jeg vet ikke hvordan det vil ende fordi jeg er ingen spåmann.