- Kun seier er godt nok i Wigan

Sami Hyypiä satt på benken gjennom hele søndagens cupkamp mot Everton. I morgen kan finnen være tilbake i aksjon på førstelaget. Kun seier er godt nok i Wigan, mener han.

Når 16 kamper gjenstår ligger Liverpool likt med Manchester United i antall poeng på toppen av ligatabellen. Men United har som kjent spilt en kamp mindre. Begge klubber skal ut i bortekamper denne midtuken. United reiser til The Hawthorns for å møte West Bromwich, mens Liverpool altså tar den korte veien til JJB Stadium i Wigan.

- Ønsker vi å bli ligamestere må vi vinne hver kamp. Vi ligger på andreplass, og da er det ekstra viktig å ta alle poengene, sier Hyypiä til Liverpoolfc.tv.

Lysluggen satt på benken da Liverpool slo Wigan 3-2 på Anfield tidligere i sesongen.

- Wigan spilte bra den dagen. Pasningsspillet deres var bra, og de var tett oppe i våre spillere hele tiden. De gjorde det rett og slett vanskelig for oss å spille fotball. Men vi viste karakterstyrke og vant, sier han.

- Som man reder, ligger man. Spiller man bra, har man også hellet med seg. Flaks og uflaks jevner seg ut i løpet av sesongen, legger han til.

Hyypiä har spilt 16 kamper for Liverpool så langt denne sesongen. Veteranen innrømmer at han ikke liker å sitte på benken, slik han gjorde på mandag.

- Det var frustrerende i begynnelsen av sesongen, da jeg ikke fikk spille særlig mye. Av og til så jeg kampene hjemme, når jeg ikke var i troppen, forteller han.

- Alle spillere ønsker å spille. Selv i min alder ønsker man å spille alle kamper. Jeg fortsatte å jobbe hardt, og når jeg fikk sjansen prøvde jeg å gripe den etter beste evne. Det er det eneste du kan gjøre.

- Jeg er fornøyd nå, ettersom jeg har spilt ganske mye den siste tiden. Jeg trives med situasjonen.

Nå er imidlertid Martin Skrtel tilbake etter sin langvarige skade, noe som ser ut til å bety færre kamper for Hyypiä.

- Martin viste hvilken kvalitetsspiller han var da han kom hit for ett år siden. Han er aggressiv, rask og komfortabel med ballen. Han er veldig behagelig å spille sammen med.

- Jeg prøver alltid å snakke med min stoppermakker, for å hjelpe makkeren til å forbedre sitt spill. Før hver kamp snakker vi om noen detaljer som kan være viktige for oss i kampen, og dersom det bidrar til å hjelpe makkeren er jeg bare glad til, avslutter Hyypiä.