- Kyrgiakos på vei til Liverpool

SkySports hevder at Liverpool er i ferd med å gjøre et overraskende kjøp, og hente inn Sotiris Kyrgiakos fra AEK Athen. Overgangssum på 2,5 millioner pund?

SkySports melder i kveld at Rafael Benítez og Liverpool går for en billig løsning, og henter inn den greske midtstopperen Sotiris Kyrgiakos fra AEK Athen. De røde har blitt linket til en haug av stoppere de siste dagene, og når det kan se ut til at de røde kun har Daniel Ayala og Martin Kelly i tillegg til Jamie Carragher tilgjengelig de neste ukene, skal man gå for en billig løsning. Michael Turner og Ryan Shawcross har begge fått for høye prislapper, og man skal nå i følge nettstedet være enig med AEK om en overgangssum på 2,5 millioner pund for stopperen.

Kyrgiakos skal ha sagt farvel til sine lagkamerater i den greske hovedstaden, og satt seg på flyet for å holde samtaler i Liverpool, i tillegg til å gjennomgå en medisinsk test på Merseyside. Han er en stor (196 centmeter) og fysisk robust spiller, som nylig har fylt 30 år.

Stopperen med 49 landskamper og fire mål på samvittigheten startet karrieren sin i Panathinaikos, hvor han spilte i seks år. Han har erfaring fra skotsk Premier League, etter at han var utlånt til Glasgow Rangers i 2004/05-sesongen. Der spilte han 43 kamper og scoret et mål (i Champions League mot FC Porto). I Rangers ble han kun et år, før ferden gikk videre til Bundesliga og Eintracht Frankfurt. Her var han en stor publikumsfavoritt, men ville ikke forlenge sin to år lange avtale da den utløp. Dermed forsvant han tilbake til gresk fotball og AEK Athens før forrige sesong. Han signerte der en femårskontrakt - og det er altså en spiller med fire år igjen av sin kontrakt Rafa skal være interessert i å hente.

Så får vi se om SkySports treffer denne gang, med deres Christian Poulsen-ekslusiv friskt i minne...