- LFC ikke det samme uten Alonso

Carlo Ancelotti mener at Liverpool er et svekket lag uten Xabi Alonso. Manageren til Chelsea opplevde sitt første tap med vestkantlaget sist helg, og vil slå tilbake ved å angripe de røde.

- Liverpool presset deg hardt på midtbanen, og jeg synes Mascherano og Alonso var fantastiske, sier Ancelotti om det helrøde laget han beseiret i finalen i Champions League 2007.

- Uten Alonso har de mistet noe. Lucas er en ung spiller. Han må få mer erfaring. Han vil bli en veldig god midtbanespiller, men de er ikke det samme uten Alonso.

- Jeg er ikke overrasket, da det er det samme i Italia, fortsetter manageren til Chelsea etter å ha blitt konfrontert med sist helgs overraskende tap for Wigan. - Det er viktig at vi fortsatt har en god atmosfære rundt oss. Det er viktig at når vi møter motgang må vi beholde kontrollen og løse problemet. Det er umulig å spille bra i hver eneste kamp.

Chelsea er i dag uten førstekeeper Petr Cech, som er suspendert. Alex og John Obi Mikel er også uaktuelle, men Ancelotti vil ha Deco, Joe Cole og Michael Ballack tilbake og fortsatt mange valgmuligheter. Den største trusselen regnes imidlertid å komme fra Didier Drogba, som ofte har gitt Liverpool problemer.

- Jeg håper at Drogba kan holde seg i form gjennom hele sesongen, istemmer Ancelotti til den engelske pressen. - Det er mulig for ham. Han har en fantastisk fysikk, han er veldig sterk, han tenker på laget og han er en leder. Det er veldig viktig siden mange store spillere tenker mest på seg selv, ikke på laget. Det er forskjellen mellom en god spiller og en spiller av verdensklasse.

- De andre lagene kjenner veldig godt til hvordan vi spiller, og Wigan prøvde i siste kamp å blokkere våre backer. Det kan skje men det er ikke den eneste kvaliteten som vi har i laget, å angripe med backene. Vi ønsker å bruke backene slik at vi kan angripe fra alle kanter, men vi har andre muligheter som angripere og glimrende midtbanespillere.

- Spillerne må vise personlighet og mot til å spille. Angrep er vår filosofi.