- Mascherano kan komme til å forlate LFC

Mascherano-agent tror spilleren vil takke ja til Barcelona dersom tilbudet kommer. Reina mener Liverpool var det beste laget i ligaen den siste tredjedelen av sesongen. Tap for Frankrike.

I sommeren hvor Liverpool FC skulle hente inn de siste brikkene man behøver for å kunne hente ligamesterskapet hjem igjen til Merseyside, blir nå flere nøkkelspillere linket bort fra klubben enn til. Spesielt midtbaneduoen Javier Mascherano og Xabi Alonso blir linket mot Spanias to største klubber, Barcelona og Real Madrid.

Det ryktes tidligere i måneden at Javier Mascherano hadde møtt Pep Guardiola om muligheten for en overgang til den nybakte Champions League-vinneren, og nå er argentinerens agent ute og fyrer oppunder ryktene.

- Dersom en klubb som Barcelona ønsker å hente deg til klubben etter å ha gjort en så fantastisk sesong hvor de vinner alt, så vil du åpenbart som spiller si ja, jeg ønsker å spille der. Det er en ære for Javier at en klubb som Barca følger han tett, og spesielt etter en så fantastisk sesong som de nettopp har hatt, sier agenten Walter Tamer til RAC1-programmet Tu Diras.

- Han ville hatt en veldig lett jobb i Barcelona. Noen ganger snakker vi og spøker med at han bare løper, stjeler ballen, og gir den til noen av superstjernene foran han i banen.

Tamer er dog klar over at det ikke vil være lett å få til en overgang, siden Liverpool må bli villig til å selge først.

- Jeg har pratet med Barcelonas tekniske direktør Txiki Begiristain før, men vi har ikke hatt kontakt på en stund nå. For å ha noe konkret, må vi prate med Liverpool først for å høre hvilke alternativer de har for at Mascherano skal forlate klubben, og så snakke med Barcelona om hvor interesserte de er. Og hva dersom Xabi Alonso også forlater klubben? Rafael Benítez har garantert ikke lyst å miste begge sine sentrale midtbanespillere. Det vil bli vanskelig, men Xabi sin fremtid avhenger ikke av Mascheranos, og visa versa.

Reina mener LFC var best mot slutten
Pepe Reina mener Liverpool var det beste laget i den siste tredjedelen av sesongen, og innrømmer at man må lære av feilene denne sesongen dersom tittelen skal havne på Anfield neste sesong.

- I den siste måneden, eller halvannen måned, så var vi antakelig det beste laget i landet. Men det holder ikke, for du må være best over ti måneder, sier målvakten til Liverpoolfc.tv.

- Vi er glade fordi vi har komt oss nærmere toppen, men vi er misfornøyde med å ikke ha vunnet tittelen. En klubb som Liverpool må kjempe og vinne tittelen. Det er frustrerende at vi spilte så mange kamper uavgjort, spesielt på Anfield. Det har vært forskjellen denne sesongen. Vi har bedre målforskjell og har tapt færre kamper enn Manchester United.

- Også mot topp fire har vi vært glimrende denne sesongen. Vi har fått 14 av 18 mulige poeng, så det har vært en god sesong for oss internt mot topplagene. Supporterne kan være optimistiske foran neste sesong, fordi jeg synes vi har forbedret oss på mange områder, avslutter Reina.

Tap for Frankrike
Frankrike tapte toppkampen i gruppe B i Toulon-mesterskapet mot Chile 0-1, etter at Martinez ble matchvinner ti minutter før slutt. Begge lagene var allerede kvalifisert for sluttspillet før denne kampen.

David N'Gog ble ikke involvert for blåtrøyene.