- Min alder er ikke problemet

Jamie Carragher avfeier at alderen tynger ham, og mener det er andre årsaker til at han ikke har prestert som forventet. Thor-Rune Haugen med Liverpool-blogg.

I et intervju med LFC Weekly uttaler Jamie Carragher at Liverpool-forsvaret må finne tilbake til sitt gamle jeg, etter å ha sluppet inn 12 mål på åtte ligakamper så langt denne sesongen. Visekapteinen tar også et kritisk blikk på egne prestasjoner, men vil ikke være med på at det er alderen som tynger ham.

- Kritikk er en del av fotballen. Og for å være ærlig, så fortjener vi kritikk for forsvarsspillet så langt denne sesongen. Som et av topplagene i landet, har vi ikke prestert godt nok, uttaler Carra.

- De siste seks årene har vi oppnådd anerkjennelse som et av de best defensivt organiserte lagene i Europa. Derfor har alle baklengsmålene denne sesongen kommet som et sjokk, legger han til.

- Vi har ikke spilt bra defensivt, verken som lag eller som en bakre firer. Jeg har personlig heller ikke spilt opp mot mitt beste. Jeg må finne tilbake til gamle takter, og det samme gjelder kanskje noen av de andre spillerne også. Vi må finne ut hva vi kan gjøre bedre.

- Jeg har ingen problemer med å takle kritikk som er fortjent, noe den er nå. Vi synes alle det er hyggelig når ting går bra, og vi får et klapp på skulderen. Da må vi også tåle å bli kritisert når det ikke går bra.

31-åringen nekter imidlertid for at det er alderen som tynger ham.

- Det som skjer nå er at hver gang jeg spiller en dårlig kamp, så nevner noen alderen min. Det gjorde ikke kritikerne tidligere, når jeg spilte dårlig. Jeg tar imidlertid godt vare på meg selv, så alderen er etter min mening ikke noe argument.

- Jeg synes jeg spilte bra i forrige kamp mot Chelsea, men jeg gjorde en feil i forkant av det andre målet. Dersom jeg ikke hadde gjort denne ene feilen, ville alle ha sagt at jeg spilte bra.

Liverpool har vært lekk i begge ender så langt denne sesongen, og Carragher trøster seg med at de røde scorer mye. 22 ligamål så langt.

- I angrepsvei går det bra. Vi er blant de beste lagene i landet når det gjelder å score mål. Men vi må finne den riktige balansen. Vi har ikke startet sesongen så bra som vi hadde håpet på, men vi har heller ikke startet så svakt som enkelte vil ha det til.

- Avstanden til teten er ikke stor, og jeg er sikker på at vi kan kutte inn på avstanden til toppen. Det er seks poeng nå. Før Chelsea-kampen var det tre. Hadde vi slått dem, ville vi ha vært i teten. Det viser hvor fort ting kan snu seg.

Haugen med Liverpool-blogg
Sunderland v Liverpool skal sendes direkte på Canal+ Sport 1, og Thor-Rune Haugen skal kommentere kampen. I den forbindelse har Haugen skrevet en blogg foran matchen, som man kan finne på Canal+ sine nettsider.