- Nystadion en triumf

Bryan Trubey, en amerikansk arkitekt, går nå ut og kaller den nye stadion til Liverpool FC en triumf. Banen er ikke bygd ennå, men fortjener den rosen den kan få.

Ikke er Liverpool FCs nye stadion bygd og ikke er den finansiert og på toppen av det hele er det ikke klart når banen vil stå klart.

Bryan Trubey, en amerikansk arkitekt som tegnet den nye Dallas Cowboys Stadium, kommer med rosende ord om prosjektet på Merseyside.

- Stanley Park Stadium er en triumf, sier Trubey til sportspromedia.com.

Trubey ledet selskapet sitt, HKS, sitt design av Liverpools planlagte stadion og har samarbeidet med Liverpools eiere, George Gillett og Tom Hicks.

- Vi har arbeidet med Tom Hicks i over ti år og har et godt samarbeid med han. Hicks har alltid vært en visjonær som er åpent til omtrent alt. Jeg har gode erfaringer med ham, sier Trubey.

Den planlagte stadion er som kjent forsinket på grunn av manglende finansiering fra eiernes side. Den 18 500 seter store The Kop på den nye stadion, blir nevnt spesielt av arkitekten.

- Dette er en av nøkkelelementene av designen på den nye stadion. Jeg merket det så snart jeg besøkte Anfield hvilken betydning The Kop og supporterne har. Navnet er fra 1906 og er den eldste og mest unike supporterdelen på noe stadion i verden. The Kop er driveren i hele designet og stadionprosjektet, sier Trubey og kaller stadionprojektet på Merseyside som det mest spennende han har gjort. Trubey, som tidligere har designet det nye Dallas Cowboys Stadium.

Like etter at han hadde besøkt Anfield startet Trubey arbeidet med det nye stadionet.

- Noen ideer er kompliserte og vokser over tid, mens andre kommer raskere. Dette prosjektet viser at dersom prosjektet er godt og designerne gode, så kan man kombinere dette med det over hundre år lange erfaringen som finnes i klubben og ta dette inn til en ny bygning.

- Selv om eierselskapet har finansielle problemer, som alle har i disse tider, så var dette et svært suksessfullt prosjekt for oss. Den fortjener ros, selv om det er noen kritiske hindringer før stadion reises.