- Oppstyret vil gjøre meg sterkere

David N'Gog mener at han vil lære av all kritikken som er blitt ham til del etter filmingen mot Birmingham. Tommy Smith sier at man filmet også på 60- og 70-tallet.

Gode læremestere
Alles øyne har de siste dagene blitt rettet mot David N'Gog, etter hans svalestup over beina til Lee Carsley og som ga Liverpool straffesparket som sørget for 2-2 mot Birmingham. Stempelet som jukser må han derfor se i øynene og høre om en stund framover. Spilleren selv tror imidlertid at all viraken bare vil gjøre ham mer robust.

- Hvis du kan komme deg gjennom vanskeligheter i livet, vil det gjøre deg sterkere i fremtiden, forklarer den unge franskmannen.

- Jeg kan huske i min gamle klubb PSG, da vi stirret nedrykk i øynene og det var mange forstyrrelser utenfra. Det betydde at jeg lærte mye om det å være fotballspiller og det å kunne takle press.

- Jeg fyller ikke 21 før neste april slik at jeg har plenty av tid til å lære mer og jeg kan ikke lære fra noen bedre sjef enn Rafa Benitez og en bedre angriper enn Fernando Torres.

- En klubb som Liverpool forlanger suksess, slik at det ikke er akseptabelt og tape kamper. Liverpool er den største klubben i verden og vi må derfor fortsatt ha tro på oss selv.

Gammelt nytt om skuespill
Ikke uventet fordømmer den tidligere hardhausen Tommy Smith filming i sin spalte i Liverpool Echo, men forhenværende kaptein på Anfield antyder også at debatten som følge av skuespillerkunsten til David N'Gog har gått over alle støvelskaft.

- Uansett hva man måtte mene om filming, dette er ikke noe nytt, understreker Smithy.

- Hvis en ser på måten debatten har gått etter at David N'Gog gikk i bakken på mandag kveld skulle en tro at en aldri hadde sett noe lignende tidligere.

- Jeg trodde først at det var en felling. Først på reprisen, som dommeren da ikke kunne se, skjønte jeg at N'Gog hadde kastet seg. Noe jeg hater å se.

- Det er likevel ikke noe nytt. For meg startet på det 60- og 70-tallet. Da vi spilte mot lag på kontinentet ville det være motstandere som rullet rundt og kastet seg som om de var skutt. Søramerikanere har også vært mestere til å jukse i flere tiår.

- En kan fordømme David N'Gog så mye en ønsker, men han er langt fra den første og han vil ikke bli den siste som lurer dommeren.

- Hvis vi virkelig skal gjøre fremgang angående dette må vi begynne å bruke teknologi. Hvis dommeren på mandag kunne sett reprise ute ved sidelinjen, da hadde det ikke blitt straffe og N'Gog ville fått gult kort.

- Inntil dette skjer vil imidlertid aldri debatten om at spillere går i bakken for lett forsvinne, og hver gang vil det være som om det aldri hadde hendt tidligere.