- Penger er ikke alt

Rafael Benitez utfordrer Xabi Alonso og Javier Mascherano til å tenke lojalitet og karriere fremover økonomi, og understreker at LFC vil være sterke i kampen om midtbanespillerne.

En tydelig kamplysten Rafael Benitez gikk på gårsdagens pressekonferanse i strupen på Gareth Barry og slaktet spillerens grådighet som gjorde at han i 12.time valgte Manchester City fremfor Liverpool. Manageren antyder også at mer penger er årsaken til at Xabi Alonso og Javier Mascherano skal la seg friste av tilnærmelser fra Real Madrid og Barcelona. Han maner imidlertid spillerne til å tenke også på andre forhold enn penger og lover at Liverpool vil være sterke. Det siste et klart signal på at dersom de røde velger å selge en eller begge spillerne som har tre år igjen av sin kontrakt, så vil det være til en pris som passer for LFC.

- Kanskje er det bare meg men i denne bransjen, på høyeste nivå, synes jeg ikke penger er det viktigste, forklarer Rafa.

- På dette nivået tjener alle store penger. Spørsmålet er om du tar de rette avgjørelsene og gjør hva som er best for din karriere? Hvis det bare dreier seg om penger vil du av og til gjøre feil og jeg har blitt overrasket over noen av de avgjørelsene som er blitt tatt denne sommeren - slik som med Gareth Barry. Jeg ønsker ikke å si for mye, men det dreide seg tydeligvis 100% om penger. Det viktigste for meg er imidlertid hvilken lidenskap spillerne viser.

- Når du er manager for et topplag kan du si til spillerne at de må bli. Du må ta avgjørelser om hvordan ting skal gjøres og jeg har ikke et problem med det, fortsetter Benitez med klar hentydning til at Alonso og Mascherano nå lokkes av Real Madrid og Barcelona.

- Vi må være sterke nok og, hvis vi blir nødt til det, vil vi være det. Begge spillerne er under kontrakt og det er vi glade for.

- Ikke glem at vi kjøpte Alonso fra Real Sociedad da ingen kjente til ham og vi fornyet hans avtale for to år siden. Han var fornøyd da og dere vet hva som skjedde med Mascherano hos West Ham før vi kjøpte ham. Begge spillerne skylder Liverpool mye. De skylder Liverpool lojalitet og det vet begge to.

- Det er ikke tilfellet for øyeblikket, svarte Liverpools manager på spørsmål om noen av spillerne hadde levert inn en transfersøknad. - For øyeblikket er vi fornøyd med dem. Jeg vet ikke hva som kan skje, men begge spillerne er under kontrakt.