- Rafa beholder roen

Førstelagstrener Mauricio Pellegrino understreker at hans sjef Rafael Benitez er rolig også når det blåser som mest. Argentineren oppfordrer klubbens unggutter til å gripe sine sjanser.

- Rafa nyter stor erfaring fra sine siste klubber, understreker Pellegrino til Liverpools hjemmeside. - I likhet med alle andre står han overfor gode øyeblikk og dårlige øyeblikk, men han forholder seg alltid rolig. Han er virkelig rolig når ting ikke fungerer seg de skal.

- Han holder det gående og han overbeviser folkene rundt seg om å holde det gående på samme måte som han alltid gjør det.

- Forrige sesong var vi virkelig nærme i å vinne ligaen. Vi fikk 86 poeng, og hvis du ser tilbake på de siste 20 årene ville vi da ha vunnet i 15 av dem.

- Dette laget kan derfor bli mye bedre. Det er enormt mye vi fortsatt kan forbedre, og vi har det vanskelig for øyeblikket, men dette laget arbeider veldig hardt. Vi behøver å vinne et par kamper og alt vil forandre seg.

- Jeg vet ikke. I fotball blir våre liv forandret hver uke, sier Pellegrino om sin egen fremtid som trener eller manager. - Vi vet ikke hva som vil skje i fremtiden slik at jeg liker ikke å tenke høyt om det. Jeg trives i den jobben jeg har nå, jeg prøver å utvikle meg hver eneste dag og tenke på hva som er best for laget og for klubben.

- Jeg har lært mye av Rafa det siste året. Jeg arbeidet også sammen med ham som spiller. Stemningen blant staben her er veldig god.

Pellegrino var en klok midtstopper som gikk under kallenavnet "den høye tynne pølsa". Da han hadde et kort låneopphold i Liverpool var han helt på tampen av en god spillerkarriere. Nå undrer en på om unge midtstoppere i Liverpool som Daniel Ayala, Martin Kelly og Chris Mavinga etter hvert kan ta steget opp på førstelaget.

- Vi vet aldri hvem som kommer til å makte å spille regelmessig på førstelaget, men disse guttene er her fordi at de har kvaliteter og karaktertrekk som kan gjøre dem til gode fotballspillere og være i troppen til Liverpool.

- Emiliano Insua er et eksempel. En uke var han på reservelaget og den neste var han på benken til førstelaget, uken etter der igjen spilte han på førstelaget og nå er han stadig med fra start i den beste elleveren. Og han har spilt for landslaget.

- Livet til en ung spiller kan forandre seg på en måned. Du må være klar til å gripe hver mulighet du får da du aldri vet når din sjanse vil komme.