- Rafa er fortsatt interessert i Silva

Guillem Balague hevder at Rafael Benitez slett ikke har gitt opp å sikre seg David Silva fra Valencia. Spillere har blitt tilbudt i bytte. Eto'o-interessen er reell? Billettinfo Hull borte.

Guillem Balague skriver i dag på sin offisielle nettside at det medfører riktighet at Rafael Benitez er interessert i Valencias David Silva. Ifølge den spanske journalisten skal Liverpool-manageren ha blitt ganske oppbrakt over at Valencia lekket Liverpools interesse til pressen.

- Det er åpenbart at Valencia er i en slik økonomisk situasjon at det er i deres interesse å få maksimum ut av spillersalg, og de vil således forsøke å få til en budkrig ved å lekke informasjon til pressen. Juventus er også ute etter David Silva, skriver Balague.

Ryktene om at Liverpool er ute etter Silva har dødd hen etter at Benitez på sist fredags pressekonferanse slo fast at han ikke er interessert i å betale de 20 millioner euro som Valencia krever.

- Problemet for Benitez er at han ikke vet hvor mye penger han vil ha å rutte med til sommeren, og dermed er det også vanskelig å vite hvordan han skal fordele pengene, skriver Balague.

- Uttalelsen til Benitez er ikke ensbetydende med at han ikke lenger er interessert i David Silva, slik enkelte medier har tolket det. Jeg blir ikke forbauset om utspillet er en del av en strategi, legger han til.

Minst like oppsiktsvekkende er det at Balague hevder at Benitez skal ha tilbudt spillere i bytte mot Silva.

- Jeg er ganske sikker på at Voronin var en av disse, og kanskje også til og med Benayoun. Valencia vil nok godta å motta spillere som en del av en slik avtale, så lenge deres verdsetting av Silva blir møtt, skriver Balague.

- Det er akkurat når det gjelder transfermidler at Liverpool og Benitez har et handicap i forhold til noen av sine argeste konkurrenter i toppen. 20 millioner euro er ikke overpris for en spiller av David Silvas kaliber, men dersom dette viser seg å utgjøre en stor del av Rafas budsjett, gir det lite handlingsrom for andre forsterkninger. Benitez må gjøre alt riktig på transfermarkedet denne sommeren. Det er ikke rom for feilvurderinger. Jeg tror at Benitez vil kjøpe David Silva om han får ham for et sted mellom 15 og 18 millioner euro, utdyper den spanske journalisten.

- Det er ikke tvil om at Silva er teknisk begavet, og er en oppgradering av stallen i forhold til Benayoun eller Luis Garcia, når det gjelder posisjonen på venstre flanke. Han vil gå godt i spann med Gerrard og Torres, spesielt på Anfield der gjestende lag liker å nekte Liverpool rom. Men selv om Eduardo Macia, som hentet ham til Valencia, er hans største fan, stiller jeg meg likevel tvilende til om hans personlighet passer inn på Anfield. Spørsmålet er om han er sterk nok rent mentalt. Det samme gjelder Albiol, som også er en spiller som Rafa liker.

- David Silva har virket litt ukonsentrert i det siste, og har spilt under pari. Situasjonen i Valencia er selvsagt vanskelig for øyeblikket, men det er i slike tider spilleres karaktertrekk kommer frem i lyset. Silva virker for meg å være en spiller som kan komme til å slite med omstillingen til et nytt land, en ny kultur og et nytt språk. Han er mer en Reyes enn en Reina i den forstand. Men med de rette folkene rundt seg, og mange spanjoler på Anfield fra før, kan det gå bra. Hvem vet? Jeg vet i alle fall at han vil foretrekke en overgang til Liverpool fremfor Juventus på grunn av dette, slår Balague fast.

- Om han blir Liverpool-spiller vil også avhenge av hvilke tilbud han måtte få fra Spania. Fra klubber som Barcelona for eksempel. Det vi kan slå fast er at Benitez fortsatt er interessert i Silva, og avhengig av hvor mye han får å rutte med i sommer, kan det fort bli en handel med Valencia. Til og med til 20 millioner euro.

- Når det gjelder David Villa og Samuel Eto'o, så kan jeg opplyse at Liverpool ikke har gjort noen som helst fremstøt for å sikre seg Villa. Når det gjelder Barcelona-spissen, så har jeg en mistanke om at vi får høre mer om den saken ganske raskt, avslutter en litt kryptisk Balague.

Billettinfo Hull borte
Billettkontoret på Anfield opplyser at de har mottatt 2475 billetter til bortekampen mot Hull City på Kingston Communications Stadium 25.april. Disse blir solgt til sesongkortholdere som var på 16 eller flere bortekamper i 2007/08 fra og med 10.april. Påfølgende mandag, 13.april, er kravet 14 eller flere bortekamper i fjor, mens salget avsluttes med et krav om 12 eller flere bortekamper dagen etter.