- Rafa er ikke interessert i Negredo

Den velinformerte spanske journalisten Guillem Balague skriver på sin egen nettside at Liverpool har benektet at de er ute etter Almeria-spissen Alvaro Negredo.

- Trass i hans scoringsrate denne sesongen, blir ikke Negredo betraktet å være god nok for Liverpool. Anfield-klubben har et godt forhold til Almeria, noe som kan gi seg utslag i spillerbytter i fremtiden. Men dette samarbeidet er på et tidlig stadium, skriver Balague.

Den spanske journalisten skriver videre at Liverpool ikke har mer penger å rutte med på transfermarkedet denne sommeren enn de har hatt tidligere år.

- I praksis betyr dette at Rafa Benitez må finansiere de spillerne han ønsker å kjøpe gjennom spillersalg. Benitez har ikke hørt noe fra amerikanerne ennå, angående hvor mye penger han får fra dem. Det forventes at han får £20M dersom han lanserer et stort navn han vil ha, men det har ikke kommet noen bekreftelse på dette fra Hicks eller Gillett.

- Benitez har i gjennomsnitt kunnet bruke £18M netto hver sommer etter at han ankom klubben, og dette er trolig beløpet han kan gå ut i fra også denne sommeren. Heldigvis er ryggraden i laget allerede på plass.

- Den store forskjellen på denne sommeren og tidligere år er at Rafa Benitez nå selv kan bestemme hvordan pengene blir brukt, i stedet for at daglig leder bestemmer dette. Det betyr at dersom Xabi Alonso skulle forlate klubben i sommer, så vil en sentral midtbanespiller helt klart være et transfermål.

- En spillertype som David Silva kan også være på agendaen, selv om Benitez nylig hevdet at han ikke lenger er noe mål. Dette kan imidlertid forandre seg. Problemet med Silva er transferbeløpet som Valencia krever. Beløpet vil stige betraktelig om Real Madrid og Barcelona blander seg inn i en budkrig.

- Hvor mange nye spillere som kommer til Anfield i sommer vil avhenge av hvor mye Benitez kan få inn fra spillersalg av karer som Voronin, Dossena, Babel og kanskje til og med Benayoun. Som sagt har ikke klubbens amerikanske eiere bekreftet at Rafa vil få noe som helst fra dem ennå.