- Snakker ikke med Real om Xabi

Rafael Benitez gjentar at det er Xabi Alonso som må forsere en eventuell overgang til Madrid. Liverpool Echo tror imidlertid Alvaro Arbeloa kan være på vei til Bernabeu.

- Vi snakker ikke med Real Madrid og han vet hvor vi står, sier Rafael Benitez til Liverpool Echo angående sagaen om Xabi Alonso og en eventuell overgang til de helhvite.

Det synes klart at Real Madrid har kommet med et bud, antatt til å være om lag £22M, og at Liverpool forlanger minst £30M for sin midtbanespiller. Begge klubber synes nå å lene seg mot Xabi Alonso for å få en snarlig avgjørelse i saken. Real vil at Xabi skal gå hardere ut med at han ønsker å reise tilbake til Spania, trolig i håp om at Liverpool da skal senke sin pris. Benitez har samtidig lagt press på Alonso med henvisninger til at fansen elsker ham og at han bør revurdere hva som synes å være en klar oppfatning om at han er klar til å reise fra Anfield. Hvis Xabi legger inn en skriftlig transfersøknad vil han samtidig ventelig miste et betydelig beløp som Liverpool kan skrive av fra en eventuell transfersum.

Baskeren kvier seg imidlertid for å kaste kortene, ventelig både av økonomiske årsaker og fordi han vil miste sitt gode forhold til fansen og der igjen tar en sjanse dersom klubbene likevel ikke skulle komme til enighet. Liverpool har ikke gitt noen tegn så langt til å ville komme Real i møte angående overgangssum.

- Du vet aldri, du må spørre ham, svarte Rafa på spørsmål om Xabi Alonso spilte sin siste kamp for Liverpool mot Singapore.

- Alle har spurt meg det samme spørsmålet i to måneder, men jeg vil si det er opp til ham og ikke oss, gjentar manageren.

- Vi kjøpte ham for fem år siden og han fornyet sin kontrakt for to sesonger siden. Til syvende og sist er det opp til ham.

Echo tror at utelatelsen av Alvaro Arbeloa mot Singapore kan ha vært et tegn på at forsvarsspilleren er nærmere en overgang til Real Madrid.