- Søndagens kamp er veldig viktig

Glen Johnson innser at utfallet av søndagens hjemmekamp mot Man Utd vil ha stor betydning for resten av sesongen. Zsolt Pölöskei spilte i 71 minutter da Ungarn U19 vant komfortabelt.

Man må helt tilbake til da Liverpool rykket ned fra gamle 1.divisjon i 1953 for å finne sist de røde tapte fem kamper på rad. Glen Johnson er svært opptatt av at tapsrekken skal stoppe på fire kamper denne gangen.

- Resultatene våre har vært forferdelige i det siste. Det har vært sjokkerende for alle. Derfor er søndagens kamp enormt viktig. Det faktum at den er mot Man Utd gjør den stor nok i seg selv, men enda viktigere er det at en seier i denne kampen kan få skuta på rett kjøl igjen. Du vet aldri. Kanskje kan denne kampen få fart på sesongen vår igjen, slik at vi kan kjempe om tittelen, sier en optimistisk Johnson til Daily Telegraph.

Høyrebacken var involvert i den mye omtalte badeballepisoden sist helg, som den Liverpool-spilleren som stod nærmest badeballen da Darren Bent fyrte av sitt skudd.

- Jeg så skuddet komme, og tenkte at jeg ville være i stand til å blokkere det. Så er ballen plutselig ikke der lenger. Jeg undret på hvordan jeg kunne bomme på ballen. Etter å ha sett reprisen skjønner jeg hvorfor. Jeg kikket meg over skuldra og forventet at Pepe ville ha ballen, men alt jeg så var badeballen.

- Det var helt utrolig. I pausen sa dommeren til meg at han trodde det var jeg som hadde vært borti ballen. Jeg fortalte ham at det var umulig, for da ville ballen ha gått motsatt vei. Da henviste dommeren til et mål som Sheffield United fikk godkjent mot Manchester City, hvor ballen gikk gjennom en klynge med ballonger. Jeg svarte at selv om det målet ble godkjent, betyr ikke det at det var en riktig avgjørelse. Han svarte at han var lei seg, men at han trodde ballen traff meg. Det er nesten latterlig at både han og linjemannen ikke så hva som skjedde.

- Som fotballspiller må du legge hendelser som dette bak deg, og komme deg videre. Det fine med fotballen er at det alltid er neste ukes kamp å se frem til. Ser man tilbake på alle kamper vi har tapt, så kunne resultatet fort ha vært helt annerledes. Mot Chelsea var vi med på notene. Mot Sunderland kom badeballen i veien. Mot Lyon spilte vi bra helt frem til sluttfasen, og så tapte vi på grunn av en feil vi med enkle grep kunne ha unngått. Vi må bare komme oss videre, selv om det er tøffe tider akkurat nå.

- Rafael Benitez elsker fotball. Han lever og ånder for fotballen. Jeg har nesten aldri hørt ham snakke om noe annet. Vi er alle i klubben for å gjøre en jobb. Dette er vår arbeidsplass, så det er fint å snakke om jobben med ham. Det er også fint med en sosial samtale av og til, men jeg leter ikke opp manageren for det. Rafa er veldig ivrig etter å hjelpe meg til å bli en bedre fotballspiller.

- Jeg vet at folk sier jeg må bli bedre defensivt, men jeg er ganske godt fornøyd med den biten egentlig. Folk gjør et stort nummer ut av ting som egentlig ikke er noe å gjøre et nummer ut av. Selv om noen får slått et innlegg fra min side, er ikke det ensbetydende med at jeg er en dårlig spiller. Det er umulig for en sideback å stoppe alle innlegg. Jeg fikk lagt et innlegg mot Chelsea. Betyr det at Ashley Cole er en dårlig sideback? Nei, han er den beste venstrebacken i verden. Jeg har blitt mye bedre defensivt nå. Jeg har hatt stor fremgang. Jeg er ikke den verste, og har aldri vært så dårlig defensivt som folk hevder.

- Jeg liker å spille mot Man Utd. Spiller vi opp mot vårt beste kan vi vinne. Vi må konsentrere oss om egne arbeidsoppgaver, og fokusere på kampen, avslutter Johnson.

Seier for Pölöskei
Liverpools Zsolt Pölöskei ble byttet ut etter 71 minutter på stillingen 2-0, da Ungarn U19 i ettermiddag startet EM-kvalfiseringen med å slå Liechtenstein 4-0. Ved pause var stillingen 0-0. I en annen kamp i gruppen spilte Latvia og Russland uavgjort 1-1.