- Står og faller på Alonso

Benítez mener det er Alonsos oppgave å avklare fremtiden sin. Døren åpen for å gi ungguttene en sjanse. Fortsatt god tid frem til sesongstart. Fornøyd med oppholdet i Asia.

Det har fortsatt ikke kommet noen avklaring rundt Xabi Alonsos fremtid. Spilleren har vært lite tydelig i sine kommentarer hittil i sommer. Rafael Benítez vil gjerne beholde spilleren, og mener at det er opp til spilleren selv å svare på spørsmålet om han vil bli eller fremtvinge en overgang til Real Madrid.
- Det er et spørsmål dere må stille ham, uttaler Benítez etter 5-0-seieren mot Singapore.

- Ærlig talt så har vi snakket om dette i to måneder, men jeg synes det er et spørsmål for ham og ikke for oss.

- Han har tre år igjen av sin kontrakt. Vi vet at han er en stor spiller. Det er derfor vi signerte ham og fornyet kontrakten hans. Så dere må spørre ham.

Benítez har på ingen måte bestemt seg for hvilke elleve spillere som starter i ligaåpningen mot Tottenham på White Hart Lane søndag 16.august. Det er fortsatt mange forberedelser å gjøre.
- I løpet av pre-season kan du normalt se laget komme i bedre form hver uke. I dette tilfellet har vi vært i Asia i en uke. Det er virkelig bra.

- I dag kunne dere se at laget var sterkere og i bedre form, spesielt i andre omgang. Da var motstanderen litt mer sliten, og vi kunne spille mye bedre og hadde flere sjanser.

- Vi har enda tre kamper før sesongen starter mot Tottenham. Det er god tid til å bestemme laget. De spanske landslagsspillerne og Dossena kom tilbake sent, så de trenger litt tid til å bli klare.

Flere av reservelagets håpefulle har fått prøve seg under pre-season. Blant annet imponerte Krisztian Nemeth med to scoringer i dag. Benítez utelukker ikke at flere av ungguttene kan få sjansen senere i sesongen.
- Det avhenger alltid av spillerne. Hvis de banker på døren og banker ganske hardt, da må jeg høre. Dette er viktig, og det avhenger av dem.

Benítez er meget fornøyd med oppholdet i Asia.
- Supporterne har vært fantastiske. Det føltes akkurat som vi var på Anfield. Folk her har behandlet oss med respekt, og dere kan se lidenskapen. Noen ganger sier man at det er for langt (å reise til Asia) og man er en uke borte fra familien, men man kan se supporternes ansikt. Da føler man at det er godt å være her.

- Når man har fans som sier at de har ventet i åtte år for se oss, så må man være fornøyd med å være her.

Premier League vurderer å innføre en 39.ligarunde, og Rafael Benítez tror Liverpool vil ha en fordel dersom den kampen havner i Fjerne Østen.
- Vi spiller normalt sett 60 kamper i året. Dersom vi skal spille enda en kamp, må det være skikkelig organisert. Men det er ikke vår avgjørelse. Trenere og managere må forberede lagene. Det avhenger av andre folk.

- Men dersom vi skal spille med disse supporterne i ryggen hele tiden, vil det bli som å spille på hjemmebane.