- Suksess kan ikke bare måles i trofeer

Benitez mener man også må se på fremgangen klubben har gjort. Føler seg sikker på at han blir lenge på Anfield. Har tillit av Purslow. De har lagt planer for kommende overgangsvindu.

Liverpool er Englands mestvinnende klubb gjennom tidene med 18 ligamesterskap og 5 triumfer i Serievinnercupen/Champions League. Rafael Benítez mener at suksess nødvendigvis ikke kan måles i antall trofeer.
- Jeg er ikke enig når folk sier at man må vinne trofeer, uttaler Benítez ifølge The Mirror.

- Jeg sier alltid at man må være der, man være i nærme og man må skape en spillergruppe som kan kjempe om trofeer.

- Vi klarte 86 poeng forrige sesong. Fremdeles sier noen at det ikke var godt nok fordi vi endte på andre.

- Jeg tror at det å redusere avstanden mellom topplaget og Liverpool til fire poeng var en stor prestasjon.

- Trofeer betyr mye for alle. Det viktigste er å se fremgang og bevis på at man forbedrer seg og være i stand til å kjempe om trofeer.

- Det handler ikke bare om ett år. Det handler om hva vi kan oppnå i fremtiden.

- Folk sier at jeg har vært her i fem år. Jeg sier: "Se på forskjellen her nå". Se på klubbens verdi tidligere sammenlignet med klubbens verdi nå. Se på spillerstallens verdi tidligere sammenlignet med troppen nå. Dere kan se fremgang.

Benítez vant Champions League i sin første sesong på Anfield, men har ikke vunnet et trofé siden FA-cupen i 2006. Han fikk forsikringer fra administrerende direktør Christian Purslow i forrige uke at fremtiden hans ligger i klubben. De røde svarte med å vinne 2-0 mot Manchester United. På onsdag venter Lyon borte i Champions League, og kun seier vil sannsynligvis være godt nok for avansement fra gruppespillet. Benítez føler seg sikker på at han fortsatt sitter i sjefsstolen selv om om de røde skulle gå på en ny smell. Han har allerede lagt planer for overgangsmarkedet i januar og til sommeren.

- Christian Purslow gjorde det veldig klart da jeg signerte kontrakten for fem nye år at jeg ville være lenge i denne klubben, avslører Benítez.

- Nå kan jeg kontrollere akademiet. Jeg kan kontrollere de unge spillerne vi produserer og bygge noe veldig bra for fremtiden.

- Vi har analysert spillerstallen sammen, sett på planer for januar og neste sesong.

- Jeg tror at vi skal kvalifisere oss til cupspillet i Champions League, men selvsagt har du planer basert på om du har mer penger eller mindre penger tilgjengelig.

- Desto mer penger du har, jo lettere er det. Dersom du har mindre penger, må du håndtere det på en annen måte og finne andre løsninger for å bli bedre.

Skulle de røde ryke ut av Champions League allerede i gruppespillet, betyr det omtrent £15M mindre i inntekter for klubben.
- Det vil ikke utgjøre en enorm forskjell hvis du ser langsiktig. Vi ser lenger enn bare neste overgangsvindu.