- Transferbudsjettet blir betydelig styrket

Daglig leder i LFC, Christian Purslow, sier at ny sponsoravtale vil gjøre at Rafael Benitez vil ha betydelig mer penger å bruke på spillerkjøp til neste år. Avventende om ny stadion.

- Den kommersielle suksessen hos en fotballklubb er direkte linket til din mulighet til å investere i spillere, sier Christian Purslow etter at Liverpool i går offentliggjorde sin nye trøyesponsor. En avtale med banken Standard Chartered gir de røde £80M over fire år og Purslow sier at det vil komme transferbudsjettet som Rafa Benitez disponerer til gode allerede neste år.

- Det gjelder både lønninger, som er trolig den viktigste delen, og muligheten til å bruke ekstra midler på transfermarkedet. Det at vi har gjort et så betydningsfullt skritt økonomisk gjør at vi kan øke det vi investerer i spillere både når det gjelder lønninger og konkurransedyktighet på transfermarkedet.

- Min mulighet til å støtte Rafa når det gjelder spillertroppen vil bli betydelig økt fra og med neste år, bekrefter Purslow til Liverpool Daily Post.

- Dess sterkere vi er utenfor banen, dess mer ressurser vil vi ha til å investere i laget.

- Og det er laget som har sørget for at vi fikk denne avtalen. Det er ikke meg eller mine kommersielle kollegaer, det dreier seg om en bank som ønsker å være tilknyttet hva vi gjør ute på banen.

- Dette gjenspeiler den suksessen. Vår jobb er å investere den suksessen, utvikle den og prøve å generere midler til å bringe laget fremover.

- Rafa er henrykt over dette.

Denne avtalen vil ikke ha noen direkte innflytelse på planene om å bygge en ny stadion med plass til 60.000 i Stanley Park, forklarer Christian Purslow.

- Når vi kan sikre oss fornuftig og overkommelig finansiering som ikke legger unødig byrde på klubben, da vil vi bygge stadion.