- Trofeer viktigere enn personlige milepæler

Steven Gerrard men påpeker at trofeer med klubb- og landslag er viktigere enn milepælen på 500 klubbkamper. Sammy Lee synes lagkapteinen nærmest har klart det umulige i dagens fotball.

Steven Gerrard spiller sin 500.kamp for Liverpool i morgen når de røde gjester Blackburn. Lagkapteinen mener personlige milepæler er bra, men aller helst vil han vinne flere trofeer med Anfield-klubben. Scouseren debuterte mot Blackburn for elleve år siden, Nå har han kun 12 spillere foran på listen over mestspillende spillere i klubben.
- Fra et personlig ståsted er jeg stolt over å nå en slik milepæl. Det er en flott følelse. Men når jeg legger opp, vil jeg se tilbake på medaljer, ikke personlige milepæler, uttaler Gerrard til Daily Mirror.

- Som spiller tenker jeg aldri på at jeg ligger blant de beste her eller der. Jeg har selvtillit om at jeg er en god spiller og at jeg kan konkurrere på et høyt nivå, men det er det.

- Det er flott med disse anerkjennelsene, men ærlig talt så betyr det lite uten medaljer.

- Fotball og store trofeer for klubb- og landslag oppildner meg enda mer. Du ønsker å vinne alle sammen. Jeg ønsker å vinne det jeg kan for Liverpool, og for England, og jeg ville like å se tilbake når det går mot slutten og føle at jeg har oppnådd alt jeg kan på den måten.

Assistentmanager Sammy Lee synes Steven Gerrard nesten har oppnådd det umulige ved å nå 500 kamper for klubben.
- Nå om dagen er det så vanskelig å bli værende i toppen med én klubb, og for ham er det en utrolig bragd å ha vært i en klubb som Liverpool i så mange kamper.

- Du må være en spesiell type spiller og en spesiell type person for å klare det. Kravene er utrolige i disse dager. Klubber som Liverpool, i verdenstoppen, bestreber seg etter å finne enda større talenter hele tiden.

- Det gjør det så vanskelig å bli der og fortsette utviklingen. Steven har klart det.

Gerrard innrømmer at han ikke trodde han ville nå 500 kamper da han debuterte mot Blackburn for elleve år siden.
- Når du er så ung, ser du ikke så langt fremover. Det har alltid blitt banket inn i hodet mitt av min far og mine trenere at jeg ikke skal se så langt fremover.

- For å være ærlig var en karriere ikke engang i mine tanker på det tidspunktet fordi du kanskje tror at du ikke er god nok, eller du våger ikke å se fremover.

- Men du ønsker bare én kamp, så noen få, og så kan du begynne å tenke på at du har klart det. Jeg drømte aldri om at jeg skulle få så mange kamper, og det er en flott følelse å nå en milepæl.