- Uten ideer

Legender som Alan Hansen og Ian St. John mener at Rafael Benitez snart må få snudd den dårlige trenden, hvis Liverpool skal bli topp fire og manageren få beholde jobben.

De som fulgte Liverpool v Arsenal på sendingene til Sky Sports kunne oppleve en Ian St. John med tårer i øynene da han skulle forklare situasjonen til det helrøde laget han selv var en del av som spiller under Bill Shankly. Skaperen av det moderne LFC for 50 år siden.

- Dette er skuffende fordi vi har kunnet se det i mange uker. Vi har vunnet tre av 15 kamper og det er sjokkerende tall for Liverpool, erkjente skotske St. John.

- Det er vanskelig å komme med et forsvar. Rafa sa at sesongen skulle starte i dag. Ok, hvis sesongen startet i dag da er vi på bunnen. Det er bare ikke godt nok og dette var vårt beste lag. Det var ingen på benken som du kan si skulle ha spilt.

- Vi har sett Aston Villa, Tottenham og Manchester City og de ser alle bedre ut enn oss. Jeg tror det blir et av de lagene som kniper fjerdeplassen.

- Vi har nå en ny kamp på onsdag mot Wigan. Hvis vi ikke slår Wigan tror jeg overskriftene vil komme overalt.

- Rafa må snu dette før sesongen er over. Han må vise fansen at noe vil skje, at vi ikke bare gir fra oss poeng og ender opp som en middelhavsfarer.


- Hvis du har avgjørende kamper i april er det glimrende, men ikke så bra i september og oktober, skiver Alan Hansen i sin spalte i The Daily Telegraph. 

- Når en tar i betrakting at Liverpool vet at de ikke kan kvalifisere seg til Champions League gjennom å vinne årets turnering, var dette en kamp de måtte vinne. Når alvoret kom spilte de imidlertid ikke bra, og var uten ideer etter at Arsenal gikk opp til 2-1.

- Hvis en ikke kommer med i Champions League betyr det ikke at klubben går i oppløsning, fortsetter Hansen med en tydelig henvisning til kritikk fra tidligere manager Graeme Souness forrige uke. - Det gjør likevel at en kommer inn i farlige farvann. De kan fortsatt greie å komme høyt nok i ligaen, men ikke hvis de skal fortsette å tape på denne måten. Vi har sett for mange slike kamper fra Liverpool denne sesongen.

- Deres sentrale problem kom igjen fram på søndag. Javier Mascherano spilte godt i første omgang, da Steven Gerrard og Fernando Torres begge var fremtredende. Etter pause ble imidlertid Mascherano tatt av, og Gerrard og Torres ble slitne. Liverpool er så avhengige av disse to spillerne at de ikke er det samme laget uten dem. Intet annet lag lener seg så mye på to spillere som Liverpool gjør, det er et faktum.

- Liverpool var med forrige sesong fordi de hadde Reina, Jamie Carragher, Mascherano, Xabi Alonso, Gerrard og Torres som dannet stammen i laget. Siden alle disse seks spilte så bra, vokste de som var rundt dem. Når Gerrard og Torres har slitt med skader og form, da har spillerne rundt dem vist seg å ikke være bra nok.

- Hvis det fortsetter slik som nå kan det bety tre eller fire sesonger uten Champions League. Det vil ikke skje, men samtidig har Liverpool hatt tre eller fire år med problemer med eierskapet som fortsatt ikke har blitt løst. Til tross for hvor glad jeg er i Anfield, klubben er desperat etter en ny stadion da de ikke kan konkurrere hvis de har 44.000 på kampene og Manchester United har nesten 77.000.