- Vanskelige tider for refinansiering

Finansekspert hevder at en refinansieringsavtale vil få tøffe vilkår, men mener Liverpool bør være attraktiv for investorer. Må i verste fall selge spillere. Barcelona interessert i Mascherano?

Tom Hicks og George Gillett har god tro på at de får i havn en refinansieringsavtale før fristen i juli. Ledende finanseksperter mener imidlertid at de trenger pengeinnsprøytning utenifra ellers kan de bli tvunget til å selge Liverpool FC. I januar kom Kuwait-milliardær Nasser Al-Kharafi med et bud på £425M for totalt eierskap i klubben, men amerikanerne ønsket bare å selge 50%.
- Det er ganske vanskelig, men ikke umulig å få gjelden refinansiert. Det er helt klart ikke det ideelle tidspunktet å forhandle om gjeldssituasjoner, sier Vinay Bedi, avdelingsdirektør i kapitalforvaltningsfirmaet Brewin Dolphin, ifølge Daily Mail.

- Det vil ikke mangle på banker å henvende seg til, men banken vil gjøre det på sine premisser. Alle selskaper som har refinansiert sine låneavtaler de seneste ukene har fått veldig strenge vilkår.

Bedi tror likevel ikke at klubben er på vei til å gå konkurs.
- Det skaper et element av økonomisk risiko for virksomheten fordi det er ingen god situasjon, men troverdigheten til engelsk fotball vil få seg en knekk.

- Det er ikke ideelt for en av de fire store klubbene å være i denne situasjonen, men jeg ville ikke tro at bankene ønsker å inndra lånet.

- Jeg antar ingen oppriktig tror at Liverpool ikke kommer til å spille i Premier League eller Champions League neste sesong. Det er bare et spørsmål om hvem som styrer det og hvordan det blir strukturert.

- Fra et utenlandsk ståsted finnes det trolig personer til å kjøpe klubben ettersom det er en bedre økonomisk trekkplaster grunnet valutakursen.

- Premier League er fortsatt det beste markedet til å markedsføre seg rundt om i verden. Det faktum at Liverpool er en av nøkkelklubbene i Champions League gjør det til en ekstra attraksjon.

Professor Tom Cannon tror heller Hicks og Gillett blir nødt til å selge seg ut av sine amerikanske sportsforetak eller selge noen av klubbens beste spillere.
- Det er mer sannsynlig at Hicks kommer til å selge noe av eierskapet i Texas Rangers (baseball-laget) eller [Gillett vil selge] Montreal Canadiens (ishockey-lag).

- Hvis ikke de selger Alonso eller kjøper og selger mer, vil de operere under veldig vanskelige forhold. De trenger desperat nye midler, ikke minst for å ta byrden vekk fra gjelden og de rentene.

Som vi fortalte tidligere idag tar Hicks og Gillet underskuddet på £42,6M med knusende ro.
- Eierne virker usedvanlig avslappet i forhold til det, noe som bare kan være et godt tegn, sier en kilde til PA Sport.

- Det er ingen trussel mot klubben. Liverpool FC er lønnsom og fortjenesten øker.

Barelona interessert i Mascherano?
Den katalanske sportsavisen Sport hevder at Barcelona er interessert i Mascherano, og rapporterer at Barcelonas-trener Pep Guardiola har diskutert en overgang for Argentinas landslagskaptein med fotballdirektør Txiki Begiristain. Barcelona skal være interessert i en £22M-pakke der venstrebacken Eric Abidal går motsatt vei.