- Våre stjernespillere vil løfte oss

Rafael Benitez er glad for at han nå har muligheten til å komponere en startoppstilling som inneholder både Gerrard, Torres og Aquilani. Diaby kan være tilbake for Arsenal.

Rafael Benitez fryder seg over at Liverpools største stjerner endelig er skadefrie samtidig, i forkant av et hektisk juleprogram. Det tror han vil bidra til at de røde kan vise sitt sanne ansikt.

- Vi må fokusere på det positive. Torres er på vei tilbake fra skade, Aquilani har fått startet en kamp og Gerrard blir i bedre og bedre form. Jeg tror vi kan klatre på tabellen om vi ikke får nye skadeproblemer de kommende ukene, uttalte Liverpool-manageren under dagens pressekonferanse på Melwood.

- Gerrard og Torres spilte ikke så mange kamper sammen forrige sesong heller, men laget gjorde det bra. De har ikke spilt mye sammen i år heller. Dersom begge kan holde seg skadefrie, kan vi benytte dem samtidig, men vi må også beskytte dem.

- Søndagens kamp mot Arsenal er en viktig kamp, men hver kamp frem til sesongslutt vil bli viktig. Vi må starte med denne. Arsenal er i toppen av tabellen, så dersom vi kan vinne vil vi nærme oss teten og vil ha en bedre sjanse til å bli blant de fire beste.

- Vårt mål foran hver sesong er å vinne noe, men alle sesonger er forskjellige. Vi har slitt med en del problemer tidligere i høst, men nå satser vi på å forbedre oss i ligaen og deretter får vi tenke på Europaligaen og FA-cupen.

- Lag har av og til dårlige perioder, men slik er det i alle klubber. Den eneste måten å endre det på, er å jobbe enda hardere slik at ting blir gjort skikkelig.

Tottenham, Aston Villa og Manchester City ser ut til å skulle gi Liverpool kamp om fjerdeplassen denne sesongen. Det er en utfordring Benitez akter å ta på strak arm.

- Det er bra for ligaen at det er slik. Dersom det kun er ett lag som utfordrer de fire etablerte, vil det bli enklere for de fire etablerte, og det vil ikke være så spennende for supporterne. Dersom tre eller fire lag utfordrer de etablerte, er det bra for fansen og TV-selskapene, og det gir også oss bedre muligheter til å kjempe i teten fordi også de andre tetlagene vil tape kamper. Vi har allerede sett at Chelsea og Manchester United har tapt noen kamper denne sesongen.

Benitez ble også spurt om han selv og Arsenal-manager Arsene Wenger hadde ekstra press på seg for å vinne sølvtøy denne sesongen, samt å bli blant de fire beste.

- Alle managere i toppklubbene har press på seg for å prestere og vinne noe, men situasjonen er litt forskjellig fra klubb til klubb. Arsene Wenger er en fantastisk manager, som har vært med i gamet lenge, og som gjør en flott jobb. Folk forventer at Arsenal skal vinne trofeer, men selv om de ikke har gjort det de siste årene er han en stor manager som vet hvor vanskelig det er å vinne sølvtøy i England.

Benitez ble naturlig nok også konfrontert med den spennende 4-4 kampen mot Arsenal i vår.

- Det var en utrolig kamp. Det var en skikkelig god kamp for fansen, men det er ingen god opplevelse for en manager når laget hans slipper inn fire mål. Det var en god kamp, og det håper jeg også søndagens kamp blir, men da håper jeg Liverpool scorer flere mål enn Arsenal.

- Jeg tror begge lagene vil bli blant de fire beste til slutt. Sesongen er lang, og vi må holde det gående.

Rafa ble også bedt om å oppdatere pressen på kontraktsforhandlingene med Javier Mascherano.

- Vi er nærmere når det gjelder samtaler. Vi vet hvilken posisjon vi befinner oss i. Nå må vi ringe agenten og prøve å få samtalene i havn.

Benitez ble også konfrontert med kritikk som Graeme Souness og Jürgen Klinsmann rettet mot ham som studiogjester hos Sky Sports etter onsdagens tap for Fiorentina.

- Jeg skrur av lyden på Sky-sendingene, spøkte Benitez.

- Vi må vinne, og vi har ansvar for det og må konsentrere oss om jobben vår. Dersom noen liker å snakke, er det deres problem. Supporterne vet at deres meritter som managere er fantastiske, lød det sarkastiske svaret.

Diaby kan bli klar for Arsenal
Arsenal har i likhet med Liverpool slitt med store skadeproblemer den siste tiden. Men på Arsene Wengers pressekonferanse i dag avslørte Arsenal-manageren at Abou Diaby kan bli spilleklar til søndagens kamp. I tillegg var Wenger glad for at Theo Walcott spilte 90 minutter mot Olympiakos uten å kjenne noe til skaden han har slitt med.

- Det gode nyhetene etter kampen i Hellas er at Theo spilte 90 minutter. Vi har ingen nye skadeproblemer etter onsdagens kamp, sa Wenger.

The Gunners må likevel klare seg uten en rekke av sine faste spillere.

- De dårlige nyhetene er at Eboue og Rosicky ble skadet mot Stoke, og vil ikke rekke søndagens kamp. Og alle de langtidsskadde spillerne er fortsatt ute. Den eneste som kan rekke kampen er Diaby. Det vil vi finne ut av i morgen.

Wenger måtte benytte Andrey Arshavin som ensom spiss i 2-0 seieren over Stoke sist helg.

- I den kampen var både Van Persie, Bendtner, Eduardo, Diaby og Walcott ute. De er alle offensvie spillere. Derfor ser det litt bedre ut nå som Walcott er tilbake, og kanskje også Diaby.