- Vi besitter nok kvalitet

Benítez mener de røde har nok kvalitet til å henge med i Premier League og Champions League utover våren. Rafa avviser at han er i en feid med eierne. Sammy Lee og Tom Hicks fyller år.

Liverpool må klare seg uten skadde Steven Gerrard og suspenderte Lucas Leiva til dagens kamp mot Portsmouth. Det er også usikkert om Xabi Alonso (ankel) og Fernando Torres blir med. Liverpool henger godt med i toppen av Premier League, og Rafael Benítez mener at kun tre poeng er godt nok i den situasjonen Liverpool befinner seg i.
- Når du prøver å være i toppen av tabellen hele sesongen, da er hvert poeng viktig. Meldingen er at vi er nødt til å reise dit for å vinne, sier Rafael Benítez.

- Tre poeng vil være det beste, men beskjeden blir den samme hver uke. Kanskje vi blir i samme situasjon da. Men klart det er en viktig kamp.

- Vi må spille noen kamper uten Stevie, men vi har alternativer, selv etter å ha solgt Robbie Keane.

- Jeg er virkelig fornøyd med Ryan Babels fremgang i øyeblikket, og i Dirk Kuyt har vi en spiller du kan garantere vil spille bra og gi alt.

- Han er en fantastisk spiller, en stor proff. Han er alltid positiv. Han er ikke en spiller du trenger å snakke mye om å håndtere vanskelige situasjoner.

Liverpool ble slått ut av FA-cupen av Everton på onsdag. Det gir de røde et lettere kampprogram fremover, men Rafael Benítez mener at Anfield-klubben har en sterk nok tropp til å kunne ha kjempet på tre fronter utover vårparten.
- Jeg tror vi har en stor nok tropp til å kjempe om FA-cupen, Premier League og Champions League. Vi har nok kvalitet helt fremme. Vi har ulike type spillere vi kan benytte der.

- Lag som spiller én kamp i uken, flesteparten i Premier League, har ikke en slik stor tropp. Men lag som spiller to ganger i uke, lag som Liverpool. Trenger en større spillerstall.

- Nå tenker vi på Champions League og Premier League. Vi har tre eller fire valgmuligheter i angrep, og jeg tror det vil være nok.

Liverpool har nå sanket 11 poeng av 15 mulige mot Arsenal, Chelsea, Manchester United og Aston Villa denne sesongen.
- Jeg har ikke analysert de andre lagene og dere resultater, men vi har blitt bedre mot topplagene og har hatt noen problemer mot andre lag fordi de er mer defensive, jobber sammen og legger seg dypt.

- Premier League blir bedre for hvert år. Dere kan se at de har mer kvalitet, managerne har mer erfaring og taktisk blir alle bedre.

Til tross får tapet mot Everton var det noe positivt å trekke frem fra den kampen.
- Viljestyrken og mentaliteten til spillerne var veldig positiv på onsdag. Dere kan se arbeidsmengden, mange var slitne, men jobbet likevel hardt.

Benítez skal ha hatt positive samtaler med eierne om en kontraktsforlengelse, og avviser at han er i en slags feid med eierne slik det har blitt fremstilt etter et intervju Alonso hadde med spansk media.
- For det første må dere sjekke om sitatene er korrekte eller ikke. Noen aviser vrir på intervjuene.

- For det andre er vi ikke i krig. Vi jobber tett sammen og forsøker å bli bedre. Vi ser etter det beste for laget.

- Vi snakker fremdeles om min kontrakt, men det er foreløpig ingen fremgang.

- Vi snakker, men vi har ikke problemer. Vi har ulike ideer om forskjelle saker, så vi kommer til å fortsette samtalene.

Sammy Lee og Tom Hicks fyller år
Assistentmanager Sammy Lee fyller 50 år i dag, og deleier Tom Hicks blir 63. Vi gratulerer!