- Vi går for seier i Europaligaen

Steven Gerrard var selvsagt skuffet etter at Liverpool røk ut av Champions League i kveld, men kapteinen ser nå fremover og tar sikte på å bli den aller første vinner av Europaligaen.

En tidlig scoring av David N'Gog ga Liverpool-seier over Debrecen i Budapest, men det var ikke nok til å avansere i Champions League ettersom Fiorentina slo Lyon i Firenze. Dermed blir Liverpool nummer tre i gruppe E uansett utfall av siste gruppespillkamp mot Fiorentina.

Dette er selvsagt et slag i trynet på alle som er glade i Liverpool, og ikke minst spillerne selv. Men Steven Gerrard velger å se frem til Europaliga-spill etter nyttår, og krysser fingrene for at han kan heve et nytt trofé over hodet i Hamburg i mai.

- Det som var skuffende var at vi ble avhengige av resultatene til andre lag i kveld. Vi spilte fantastisk bra i kveld, og fortjente de tre poengene. Derfor var det ekstra skuffende å bli slått ut av Champions League, uttaler kapteinen til Liverpoolfc.tv.

- Du må gjøre deg fortjent til å gå videre i denne turneringen, og de to sene målene vi slapp inn mot Lyon ble helt avgjørende. Men muligheten er borte nå. Det tilhører fortiden. Vi må komme oss videre. Vi er i Europaligaen, og vi vil prøve å vinne den, legger han til.

- Spillet i kveld var oppmuntrende, og vi kan bygge videre på dette. Vi har mange spillere som nylig har kommet tilbake fra skader, så forhåpentligvis går det opp og frem etter dette.

- Nå er den gjeveste pokalen i Europa utenfor vår rekkevidde. Når du starter sesongen ønsker du å henge med i Champions League så lenge som mulig. Derfor er det skuffende å skulle fortsette i Europaligaen. Men vi må akseptere det som har skjedd, komme oss videre og prøve å vinne turneringen. Den eneste trøsten vi får etter å ryke ut av Champions League er at vi får muligheten til å vinne det nest viktigste trofeet i europeisk klubbfotball.

Men nå retter kapteinen fokus mot Premier League, hvor det blir viktig å bli blant de fire beste for å få sjansen i neste års Champions League.

- Det blir viktig å komme blant de fire øverste på tabellen. Det sier seg selv. Både av finansielle grunner og fra et personlig ståsted er det viktig for spillerne å spille i Champions League. Det er det høyeste nivået.

- Nå er det viktig at vi tar tre poeng borte mot Everton på søndag, og kjemper oss tilbake blant de fire øverste på tabellen så fort som mulig.

- Nå har vi majoriteten av troppen skadefrie, og jeg har veldig god tro på at vi kan snu dette og få en lang seiersrekke. Forhåpentligvis er ikke Torres så langt unna å bli skadefri heller, og da vil vi ha alle tilbake og kan ha et godt utgangspunkt igjen.