- Vi kan fortsatt vinne sølvtøy

Benitez har på ingen måte gitt opp håpet om trofeer denne sesongen, selv om situasjonen ser alt annet enn lys ut i ligaen og mesterligaen. Manageren er glad for supporternes støtte.

- Når jeg går rundt i byen, er flesteparten av menneskene jeg møter Liverpool-fans. De erkjenner at vi jobber hardt. Noen ganger legger de press på deg, fordi de ønsker at klubben skal vinne trofeer. Men de innser hvordan situasjonen er i klubben, og sammenlignet med andre toppklubber har vi mindre å rutte med både når det gjelder penger og spillere. Men vi tror fortsatt vi kan vinne trofeer, uttaler Liverpool-manageren til Champions Magazine.

- Jeg har møtt Liverpool-supportere fra hele verden, og jeg har også et godt forhold til fansen i klubbene jeg trente i Spania. Men Liverpools supportere er noe for seg selv. Det gode forholdet jeg har til supporterne skyldes nok at jeg tok klubben til den beste Champions League-finalen noen sinne i mitt første år i klubben, tror Benitez.

- Du vinner ikke trofeer om du er forsiktig. Jeg har aldri vunnet titler fordi jeg er forsiktig, men fordi jeg har klare tanker om hva som skal til for å vinne. Noe ganger angriper vi, noen ganger legger vi oss bakpå, noen ganger satser vi på kontringer, sier Rafa om påstandene som fremsettes om at han er en forsiktig manager som ikke tar noen sjanser.

- To sesonger tilbake gjorde vi 119 mål. Mer enn noe annet lag. Så vi er et angripende lag. I fjor gjorde vi 77 mål i ligaen. Ni mer enn Manchester United som vant ligaen. Så vi er et angripende lag. Men du trenger balanse i et lag. Dersom du slipper inn lite mål fordi laget er godt organisert, er det enkelte som hevder at du spiller defensivt.

Benitez avfeier påstandene om at Liverpool har sluppet inn flere mål denne sesongen fordi laget har blitt dristigere i spillestilen.

- Vi gjør mer eller mindre det samme som tidligere. Vi er offensive og scorer mål. Folk tror vi er dristigere fordi Johnson er en offensiv høyreback, men vi skapte like mange målsjanser i fjor som i år. Forskjellene handler om nøyaktighet. Vi scorer flere mål denne sesongen, fordi vi er mer nøyaktige.

Benitez benekter også at han er veldig distansert fra sine spillere.

- På ingen måte. Mesteparten av tiden tenker jeg på fotball, og snakker om fotball med spillerne. De er for unge, og jeg er for gammel, til at vi kan diskutere musikk eller lignende ting. Så 80% av tiden snakker jeg om fotball med de, eller ting som har med fotball å gjøre. Det er livet mitt. Jeg må forholde meg til ulike mennesker, men jeg analyserer ikke alltid alle små detaljer til en hver tid.