- Vi kan ikke skylde på badeballen

Sunderlands merkelige mål i dag skulle ha vært annulert, men Rafael Benitez mener at hans lag ikke kan skylde dagens tap på badeballen som forandret retning på Darren Bents skudd.

The Guardian slår fast at dommer Mike Jones skulle ha blåst i fløyta og stoppet spillet i det øyeblikk matchballen traff badeballen. Deretter skulle kampen ha blitt startet igjen med en dropp.

The Guardian viser til dommersjef Keith Hackett, som nylig tok opp et lignende eksempel, der ballen satte seg fast i en plastpose innenfor 16-meteren, slik at et skudd ikke krysset målstreken.

- Da skal man stoppe spillet og droppe ballen på stedet den traff plastposen, forkynte Hackett.

- Dersom dette skjer innenfor femmeteren skal ballen droppes på femmeterstreken parallelt med målstreken på det punktet som er nærmest der ballen traff plastposen. Plastposen har ikke noe på banen å gjøre. Den er en ytre påvirkning på spillet. I det øyeblikket ballen treffer den, skal spillet stoppes, forklarer Hackett.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Men Liverpool-manager Rafael Benitez ønsker altså ikke å bruke badeballen som unnskyldning for dagens tap på Stadium of Light.

- Det var en spesiell situasjon, men vi spilte ikke bra i dag. Målet forandret kampen, men vi spilte svakt, gjorde noen feil og mistet ballen alt for lett. Etter scoringen spilte Sunderland god kontringsfotball. De hadde noen sjanser. Selv tok vi ikke vare på sjansene vi fikk, uttaler han til Liverpoolfc.tv.

- Ting som dette kan skje i kamper. Det var uheldig for oss at en badeball påvirket utfallet av kampen, men jeg vil gjenta at vi spilte slett ikke bra, og det er hva jeg er mest opptatt av.

- Vi benyttet noen spillere som vi visste kunne være slitne, og da vi slapp inn et mål allerede etter fem minutter ble det enda verre for oss. Vi må prestere bedre enn dette om vi ønsker å vinne denne type kamper.

Benitez fikk også spørsmål om han mener målet burde ha blitt annulert.

- Det er en regeltolkning. Kanskje kunne det ha blitt annulert. Men samtidig kunne jo ballen ha gått i mål likevel.

Den eneste trøsten Benitez finner etter dagens tap er at Chelsea også tapte, slik at avstanden opp til teten kun økte med ett poeng, til sju. Manchester United er den nye serielederen etter seieren over Bolton. Dermed blir det altså serielederen som gjester Anfield neste søndag.

- I en normal sesong ville topplagene vinne nesten hver eneste kamp, og avstanden opp til teten ville ha vært stor nå. Men Chelsea har tapt to kamper, og jeg tror vi får se flere av topplagene tape flere kamper.

- Om fire tap allerede nå vil bli avgjørende? Det avhenger av de kommende kampene. Klarer vi å vinne 2-3 kamper på rad nå kan vi toppe tabellen. Nå handler det om å bevare troen på seg selv, jobbe hardt og forsøke å gjøre det bedre i neste kamp.

- Vi har en viktig kamp på tirsdag, og deretter en på søndag. Vi behøver ikke prate om tabellen. Vi må bare konsentrere oss om å ta tre poeng i hver kamp som kommer.

- Vi må analysere en del ting. Vi gjorde noen feil, og vi må finne løsninger.

- Vi vant fem eller seks kamper på rad, så jeg trodde vi var på rett vei, men i disse vanskelige kampene må vi gjøre det bedre.

Benitez fikk også spørsmål om Steven Gerrard og Fernando Torres vil bli spilleklare til tirsdagens Champions League-kamp hjemme mot Lyon.

- Begge blir bedre, men det er for tidlig å si noe om det. Vi får konferere med fysioterapeutene i morgen. Vi har 2-3 dager på oss, så vi får se hvilke fremskritt de gjør. Det er vanskelig å si når de kan være spilleklare.