- Vi kan klare det

Reina mener at Liverpool har kapasitet til å snu 1-3 til avansement. Benítez møtte pressen igjen. Viktig med tidlig scoring. Chelsea med profesjonelle forberedelser. Lært av feilene mot Bolton.

Liverpool må score minst tre mål mot Chelsea for å gå videre i Champions League, noe de røde ikke har klart på Stamford Bridge siden desember 1989 (5-2). Jose Reina er inspirert av Boltons tre scoringer på ni minutter mot London-laget på lørdag, Champions League-finalen i 2005 og 4-1-seieren mot Manchester United.
- Istanbul bør være inspirasjon for oss. Vi vet at det er et veldig vanskelig oppgjør, men vi har fremdeles et håp, sier Reina på dagens pressekonferanse på Stamford Bridge.

- Vi vet allerede at dersom noe kan snu dette, så er det Liverpool. Det er alltid noe å utnytte. Alle, hvert lag, har svakheter.

- Det kommer til å bli vanskelig, men det er fortsatt håp. Vi har mye å tape, men vi ligger allerede under 1-3.

- Chelsea er klare favoritter, og det ligger trolig i deres hender. Hvis vi spiller en fantastisk, virkelig strålende kamp og de har en dårlig dag, får vi selvsagt noen sjanser.

- Vi må angripe og score tre mål. Selv om vi slipper inn ett, har vi en mulighet til å få ekstraomganger. Vi må angripe, det er klart. Og vi skal gå for det.

- Vi har kampen på Old Trafford som et godt eksempel. Vi vant 4-1. Ingen forventet at vi skulle klare det. Vi vet allerede at det kommer til å bli nesten umulig. Men dersom noen kan greie det, så er det Liverpool.

Rafael Benítez har hatt en hektisk dag. Først holdt han pressekonferanse på Melwood, og nå i kveld var han på plass på Stamford Bridge. Han hadde nesten ingenting nytt å fortelle.
- På hver pressekonferanse spør dere meg om Istanbul, men det er korrekt. Vi har noen spillere som var der. De vet hvordan vi skal klare det. Forhåpentligvis kan også  de andre spillerne lære hvordan vi skal gjøre det, og dermed få en ny fantastisk kveld for denne klubben.

- Istanbul var kanskje tidenes beste finale i Champions League. Det ville ha vært en fantastisk prestasjon av alle, men en finale er en finale.

- Vi må ha troen på at vi kan vinne. Vi har erfaring fra Old Trafford. Vi kan score mål på bortebane mot topplagene. Vi må gå til kampen med tro på at vi kan gjøre det bra.

- Vi kjenner Chelsea veldig bra. Det er et spørsmål om å være klare. Hvis vi kan score et tidlig mål, vil det kanskje være ekstra motivasjon for spillerne.

Benítez vet at dette er en meget spesiell uke for Liverpool. 20-årsdagen for Hillsborough-ulykken er på onsdag.
- Det er en viktig uke for fansen og klubben. Vi har noen spillere som har vært her lenge, og det kan være en inspirasjon for dem i denne kampen.

- Fansen vil støtte laget grunnet kampen, og vi kan oppnå noe nå i forbindelse med minnestunden for Hillsborough.

Chelsea vant 4-3 mot Bolton i helgen.
- De ledet, så gjorde de noen feil. Men det var en annen situasjon. Vi vet at de kan begå feil, og det kan vi utnytte, fortsetter Benítez.

- Det første målet vil være viktig for begge lagene, men for oss vil det utgjøre en stor forskjell.

- I fotball vet du ikke hva som kommer til å skje. I øyeblikket har vi ingenting å tape. De vil være under press fordi de må vinne.

- Vi snakker om spillere med erfaring fra Champions League og Premier League. Det er et spørsmål om vi kan score det første målet. Vi har ingenting å tape.

Profesjonelle forberedelser
Chelsea-manager Guus Hiddink nekter for at Chelsea allerede har innkassert plassen i semifinalen.
- Vi kommer til å forberede oss veldig profesjonelt fordi vi vet at Liverpool er et veldig godt lag. De spiller flott fotball, uttalte Hiddink på Chelseas pressekonferanse.

- Torres er veldig farlig, men de har flere spillere som er kapable til å skape problemer hvis du ikke stopper dem eller om vi opptrer ukonsentrert et sekund.

Hiddink tror på en åpen kamp.
- Jeg kan ikke tro at vi får en kamp der ingenting skjer den første timen for så at lagene begynner å ta sjanser. Det ligger ikke i deres natur å gjøre det. Vi spiller hjemme og må gå for seier.

Chelsea ledet 4-0 mot Bolton, men kampen endte til slutt 4-3. Hiddink tror Chelsea har lært av de feilene.
- Vi burde ha kontrollert resten av kampen. Man kan slippe inn ett mål, men én alarmbjelle bør være nok. Men problemet var at alarmklokkene fortsatte å ringe.

Midtstopper Ricardo Carvalho er enig med sin manager.
- Vi fikk et flott resultat på bortebane. Nå er det viktig at vi bygger videre på den forestillingen. Vi må gå ut for å vinne, spille og forsøke å score.

- Vi spilte bra i første omgang, men stoppet å spille etter pause. Vi gjorde noen feil i forsvar. Vi må lære av de feilene, sier Carvalho om 4-3-seieren mot Bolton.