- Vi må spille en perfekt kamp

Xabi Alonso insisterer på at Liverpool må finne den rette balansen mellom angrep og forsvar på Stamford Bridge i morgen, og har håp om at ”mission impossible” skal gå.

Liverpool er nødt til å score tre mål på Stamford Bridge for å utligne londonklubbens 3-1 ledelse fra første kamp. Kun to lag har tidligere denne sesongen klart å putte tre baller bak Peter Cech, og det er Manchester United på Old Trafford og Bolton nå i helgen. The Independent har døpt oppgjøret til "mission impossible". Dersom dette skal være mulig, tror Xabi Alonso at de røde må spille en perfekt kamp.

- Det finnes håp. Vi vet det kommer til å bli veldig vanskelig å score tre mål, men så lenge vi har en liten sjanse så vil vi forsøke å kjempe for det og gjøre vårt beste. Jeg tror det må spilles nærmest helt opp til perfekt dersom vi skal reise der, score tre mål og slå dem ut, sier Alonso til Liverpoolfc.tv.

- Vi må være veldig innstilt på å angripe, for vi er nødt til å score mange mål. Men samtidig kan vi ikke være desperate og bare angripe, for da vil det være store sjanser for å slippe inn mål. Vi må finne den riktige balansen, men være klare for å angripe.

Javier Mascherano vil igjen være tilgjengelig, etter at han var suspendert i det første oppgjøret. Hans jobb som ryddegutt når de røde må angripe vil være ekstremt viktig.

- Det er alltid bra å ha så mange alternativer som mulig, og bra for manageren å ha alle tilgjengelig for denne kampen.

- Da vi slapp inn det første målet visste vi at det kom til å bli tøft og vanskelig, fordi vi hadde sluppet inn et bortemål. Det påvirket oss nok mer enn det burde ha gjort. Andreomgangen var ikke bra. De spilte bra og kontrollerte kampen. De fortjente seieren, og resultatet var fryktelig dårlig for oss. Vi må bare gi skryt til dem. De er et bra lag, og når de presterer som de gjorde denne gang er det vanskelig å slå dem. Vi gjorde noen uvanlige feil, og det er noe vi må se på og forbedre til denne kampen, avslutter Alonso.

Gjennom historien har Liverpool flere ganger scoret tre mål på Stamford Bridge. Her er gangene gjennom historien da Liverpool har spilt seg til resultater som ville ført til avansement eller ekstraomganger etter 1-3 hjemme.

25.08.1951 - Chelsea-Liverpool 1-3 - ligakamp.
07.09.1963 - Chelsea-Liverpool 1-3 - ligakamp.
31.08.1974 - Chelsea-Liverpool 0-3 - ligakamp.
16.12.1989 - Chelsea-Liverpool 2-5 - ligakamp.