- Vi prøver å score tidlig

Rafael Benitez forstår ikke hvorfor Liverpool ikke greier å score flere mål før pause denne sesongen. Uaktuelt å låne ut Andriy Voronin i en sesong til.

Må bli mer startraske
Liverpool har så langt denne sesongen scoret 23 mål før pause og 37 ganger i 2.omgang. Av disse har hele 19 scoringer kommet det siste kvarteret. Det har i det hele tatt blitt en sesong hvor de røde har gjort flere glimrende comebacks, i kamper hvor man har kommet under til tross for at Liverpool har hatt mye av spillet. Det siste eksempelet var mot Portsmouth, da innbytterne Kuyt og Torres sikret tre poeng, og også bortekampen mot morgendagens motstander Manchester City var et oppgjør hvor disiplinene til Rafael Benitez greide å avgjøre i sluttminuttene.

- Det er klart av i må bli bedre på dette, innrømmer Rafa på spørsmål om hvorfor man har slitt før pause denne sesongen.

- Det er bedre hvis vi kan score tidlig når vi har ballen mye. Mot Portsmouth hadde vi kontrollen spillemessig i første omgang, noe vi ofte har hatt denne sesongen. Da er det viktig å score siden laget blir preget mindre av stress, det vil gi fansen mer tro og det er bedre for mitt hjerte.

- Når du har kvalitetsspillere og spiller hjemme, da er det mye bedre å score først fordi det andre laget må mer frem og deres forsvar vil spille høyere slik at du får mer plass å angripe i.

- For et par år siden scoret vi gjerne det første målet og vant de fleste av disse kampene. Det er vanskelig å forklare hvorfor det ikke er slik nå. Kanskje er det fordi det andre laget er sterkt, eller at vi ikke tar vare på våre sjanser.

- Kanskje er det lettere i andre omgang siden det andre laget blir mer slitent, men vi kan garantere at vi vil prøve å score fra første minutt.


Vil vurdere Voronin
Andriy Voronin har vært en suksess på utlån til Hertha Berlin, som kjemper helt i toppen av Bundesliga. Det samtidig som Liverpool har solgt Robbie Keane uten å hente inn en erstatter og virker sårbare dersom det skulle bli skader for en eller flere av klubbens angrepspillere. Nå sier Rafael Benitez at man følger Voronin nøye og at det til sommeren vil bli avgjort om man skal beholde ukraineren eller selge ham. Å låne ham ut en sesong til vil være uaktuelt.

- Vi er ikke overrasket over at han gjør det bra siden han er en meget god spiller, men det første året i Premier League er alltid vanskelig, forklarer Rafa til Liverpool Daily Post. - Med de spillerne som vi har var det vanskelig for ham å kunne spille hver uke. Nå spiller han hver kamp, og han spiller virkelig bra og fansen elsker ham. Han har selvtillit.

- Han er vår spiller og vi følger med på hva han gjør. Vi må ta en avgjørelse ved slutten av sesongen. De vil imidlertid ikke kunne låne ham for en sesong til, det vil ikke skje.