- Vi skal snu dette

Rafael Benitez tror fortsatt at Liverpool blir blant de fire beste i årets Premier League, trass i at de røde gikk på sitt sjette tap for sesongen mot Arsenal på søndag.

- Hver kamp er for oss en kamp vi må vinne. Det er vår mentalitet og vår tankegang. Vi prøver å vinne alle kamper. Noen ganger klarer du det, andre ganger klarer du det ikke. Men du kan ikke være negativ. Du må fokusere på det positive, uttalte Liverpool-manageren under dagens pressekonferanse på Melwood.

- Manageren må bare være positiv, og det er jeg. Men hvordan kan jeg endre på ting? Ved å jobbe enda hardere, og yte mitt beste hver eneste dag. Spillerne vet dette, og de gjør det samme. Vi jobber sammen. Jeg garanterer at vi ender blant de fire beste, la han til.

Benitez medgir at supporterne har all grunn til å være skuffet over Liverpools resultater så langt denne sesongen, men han tror at støtten fra tribunene vil bidra til at de røde får skuta på rett kjøl igjen.

- Jeg vet at våre fans er veldig dyktige, og de vet at det er gjennom å støtte laget de kan bidra til at vi leverer bedre resultater. Fansen vil alltid følge klubben. Dette er en enorm klubb, med de beste supporterne i verden.

- Nå må vi prestere bedre ute på banen, så blir det lettere for dem å støtte laget. Helt siden jeg kom hit har jeg vært stolt over støtten denne klubben har. Når vi reiser utenlands ser vi hvor mye Liverpool betyr for alle, som for eksempel i Asia.

- Supporterne vil være skuffet over vår form den siste tiden. Vi er skuffet selv også, og vi ønsker å gjøre det bedre og vinne kamper. Som sagt er det bare en måte vi kan gå frem på, og det er ved å jobbe sammen.

- Liverpool er en klubb med mye historie. Vi hentet Sammy Lee tilbake, fordi han er en tidligere spiller med rutine og sterke følelser for klubben. Vi ønsker å bevare den gamle klubbånden, samtidig som ting endrer seg. Du kan ikke gjøre ting på samme måte som for 50 år siden. Det er umulig.

Benitez har fortsatt ikke klart å legge 2-1 tapet for Arsenal helt bak seg.

- Det var et par situasjoner i første omgang der vi ikke hadde marginene med oss. Hadde vi hatt det, kunne det ha utgjort en stor forskjell. Da vet du aldri hva som kunne ha skjedd. Den ene situasjonen var en stor sjanse for Torres, den andre var det soleklare straffesparket vi ikke fikk. Hadde disse situasjonene gått vår vei, tror jeg kampen kunne ha endt annerledes. I andre omgang gjorde vi et selvmål etter at ballen skiftet retning i to spillere. Det forandret alt.

- Fotball er et spesielt spill, der selvtilliten svinger kraftig med resultatene. Det er åpenbart at vi må gjøre det bedre, men hadde vi klart å score mål nummer to ville vi ikke ha snakket om sviktende selvtillit i dag.

- Humøret i troppen er fortsatt veldig bra. Førsteomgangen mot Arsenal var så bra at vi må ta med oss det positive fra den, og prøve å spille på samme nivå mot Wigan. Jeg er sikker på at vi vil vinne kamper om vi klarer å spille på dette nivået.

- Vi må forsøke å forbedre oss, og dersom vi gjør feil, må vi kjempe videre. Det er fortsatt 22 kamper igjen å spille, og vi vet vi har blitt nødt til å endre målsetting. Nå skal vi prøve å ta tre poeng fra Wigan, og deretter konsentrere oss om Portsmouth.

- Vi har en ny hjemmekamp på Anfield, vi er et topplag og vi må prestere. Om Wigan kommer hit, spiller bra og tar ett poeng, vil de være fornøyde. Men vi vil gjøre vårt ytterste for å vinne.

- Wigan er et lag som er gode i angrep, men de slipper også inn mål. Stabilitet vil være nøkkelen til å holde seg i Premier League.

Benitez er også full av lovord om motstanderlagets manager, Roberto Martinez.

- Han gjør en god jobb. Jeg har kjent ham helt siden jeg reiste til England for å studere noen treninger for mange år siden. Jeg spiste lunsj med ham. Han husker det kanskje ikke, men jeg husker det godt. Jeg har et godt forhold til ham. Han er en god manager, som gjør det bra.

I morgen blir det for øvrig avgjort hvilke byer som skal inkluderes i Englands VM-søknad for mesterskapet i 2018. Journalistene ville vite hva Benitez mener om Liverpools kandidatur.

- Vi støtter tanken, da Liverpool er en stor by. Du kjenner lukten av fotball her. Det vil være viktig for klubben å få VM hit, og jeg vil glede meg over å skulle se VM-kamper her.