- Vi tok ikke vare på sjansene våre

Rafael Benitez understreker at det er viktig å ta vare på sjansene man får i jevne kamper som den på Stamford Bridge i går. Carlo Ancelotti nekter å avskrive Liverpool i tittelkampen.

Rafael Benitez mener det ikke er grunn til å få panikk, selv om Liverpool står bokført med tre tap allerede tidlig i oktober måned. De røde er nå nede på femteplass på tabellen, noe som ikke en gang gir Champions League-kvalifisering. Det er seks poeng opp til ledende Chelsea, etter gårsdagens 2-0 tap på Stamford Bridge.

- Folk snakker om at vi har tre tap allerede, men det er viktig å beholde fatningen og jobbe ufortrødent videre. Topplagene vil avgi poeng til lag lenger ned på tabellen denne sesongen. Det viktigste for oss nå er å bli bedre, og det kan vi bli ved å gjøre de riktige tingene. Sesongen er lang, uttalte Liverpool-manageren etter kampslutt i London.

Benitez tror fortsatt det er mulig for hans lag å vinne ligaen.

- Det er vanskeligere å overbevise pressen om dette etter tapet for Chelsea, men jeg vil forsøke å overbevise spillerne om det. Vi får ta en kamp om gangen. Det er den eneste måten å gjøre det på.

- Chelsea er et veldig sterkt lag, så vi får se om vi kan vinne kamper etter dette. Vi får se hva som skjer, og så ta en titt på tabellen i januar og i april.

Gårsdagens tap satte en stopper for en rekke på fire strake ligaseire. Før det tapte Liverpool to av sine tre første kamper.

- Forrige sesong spilte vi mye uavgjort. Vi tapte bare to kamper, men alle uavgjortkampene ødela for oss. Denne sesongen klarer vi kanskje å vinne flere kamper, men vi taper også flere. Til syvende og sist kan vi likevel ende opp med flere poeng, uttaler en håpefull Benitez til Liverpool Daily Post.

- Vi kan ikke gå rundt å tenke på at vi har tapt tre kamper allerede. Vi må se fremover i stedet.

1-0 scoringen kom etter at Javier Mascherano hadde mistet ballen på vei fremover på banen, og Chelsea kunne kontre.

- Spillet var ikke dårlig mot et godt lag. Vi jobbet hardt, og spilte tidvis bra. Chelsea skapte ikke mange sjanser, noe som er et bevis på at vi forsvarte oss bedre enn mot Fiorentina. Men nå du gjør personlige feil mot et godt lag, må du ofte betale for dem. Vi mistet ballen, og de gjorde mål.

- Kampen ble mer åpen etter det. Vi angrep og presset på for å få en utligning. Vi hadde noen sjanser, men du må ta vare på sjansene dine i en kamp som dette. Vi gikk for seieren, og jeg var fornøyd med vår innsats i 90% av tiden. Men du må spille nesten perfekt for å vinne.

- Analyser man hele kampen, så jobbet vi veldig hardt i forsvar, og vi forsvarte oss bedre på dødballer i denne kampen. Jeg kan ikke legge skylda for tapet på enkeltspillere. Jeg er egentlig fornøyd med lagets innsats.

Benitez følte seg, som de fleste andre røde, snytt for straffespark da Didier Drogba dyttet Martin Skrtel i ryggen på en corner på stillingen 0-0.

- Torres og Gerrard fikk det tøft mot et godt lag. Vi spilte tross alt mot Chelsea på deres baen, og du forventer ikke å skape 20 sjanser mot dem i en kamp på Stamford Bridge. Chelsea forsvarte seg bra, og keeperen deres var på plass når vi hadde avslutninger på mål.

Ancelotti: - Liverpool er fortsatt med i tittelkampen
Chelsea-manager Carlo Ancelotti nekter å avskrive Liverpool i kampen om ligatittelen etter at hans lag slo de røde på Stamford Bridge i går.

- Det er fortsatt lenge til sesongslutt, og Liverpool har kvaliteter i seg til å gjøre en veldig god sesong. Vi spilte mot et sterkt lag, og det var en vanskelig kamp helt til siste slutt. Vi tok tre veldig viktige poeng mot et veldig godt lag, konkluderte italieneren.

Ancelotti mener at Anelkas scoring etter en times spill var helt avgjørende for kamputfallet.

- Dette var en viktig seier, men det var ikke enkelt å ta de tre poengene. I første omgang stod kampen og vippet. Begge lag hadde god kontroll defensivt. Det ble litt annerledes etter at vi gjorde mål i andre omgang. Da fikk vi sjansen på kontringer, når Liverpool presset på. Vi fortjente seieren, da vi gjorde en god jobb i 90 minutter. Vi gjorde det vi hadde planlagt å gjøre, og det er jeg fornøyd med.

- Vi ønsket å unngå at Gerrard fritt fikk slå pasninger, og jeg er godt fornøyd med hvordan Lampard, Ballack og Essien stengte rommene for ham. Drogba hadde to fine målgivende pasninger til Anelka og Malouda, og jobbet veldig hardt. Nå du spiller mot gode lag som Liverpool må du jobbe ekstra hardt, og i dag jobbet vi hardt som lag.

- Liverpool var veldig godt organisert defensivt, og lot oss ikke få mye rom på midtbanen. Noen ganger trenger du styrken til Drogba, Essien og Ballack for å bryte gjennom. Det er en egenskap vi til tider kan benytte oss av.

- Det er ikke enkelt å kontrollere Torres, men Terry og Carvalho gjorde en fantastisk jobb. Torres fikk bare en sjanse i hver omgang.

Chelsea-spiss Didier Drogba understreket også viktigheten av å slå Liverpool.

- Det var viktig å slå Liverpool, da de er en direkte utfordrer i kampen om ligatittelen. Det var en tøff kamp som det alltid er mot dem, men en god kamp for oss. Du må vinne hjemmekampene, og det var storartet å ta tre poeng. Vi er meget godt fornøyd.