- Ville ha vært en ære å ha møtt Shankly

Rafael Benítez forteller om hvordan han har lært om ”The Liverpool Way” og Bill Shankly. Klubben prøver å ta vare på Shanklys ideer og tanker.

Rafael Benítez ble ansatt som Liverpool-manager i juni 2004. Spanjolen forteller om sitt forhold til Bill Shankly.
- Jeg visste egentlig ikke så mye om ham før jeg kom, men straks jeg hadde kommet hit begynte jeg å lese bøker om ham og sørget for at jeg snakket med mange personer, forteller Benítez til Liverpool Echo.

- Jeg fortsatte å lese alle disse kortre sitatene og setningene.

- Men jeg lyttet også flere ganger på et intervju han gjorde en gang når jeg var hjemme eller satt i bilen. Jeg slet med dialekten til å begynne med, men når det ble klart, ble jeg virkelig imponert over hans ideer.

- Han lå foran sin tid. Han snakket om treningsøktene og om det hadde regnet og at spilleren var våte. Han ville fortelle dem om å være forsiktige og han ville ta vare på dem, sørge for skikkelig restitusjon og spise riktig mat.

Da Rafael Benítez ansatte Sammy Lee som sin assistent, fikk han en person i støtteapparatet som kjente til betydningen av Liverpool Way og Shanklys tankemåte.
- Da vi bestemte oss for å hente Sammy igjen, brakte vi inn en som kjente til klubbens filosofi og ideer.

- Selvsagt har alt forandret seg i fotball, og alt er dessuten annerledes i samfunnet også.

- Livet er annerledes. Alle har iPod eller Wiis. Alle må skynde seg. Alt går så fort. Men fortsatt forsøker vi å ha de samme ideene som Shankly.

- Når folk snakker om "The Liverpool Way", var det alltid om å vinne. Vi forsøker dette, og det er vår prioritet om det er mulig. Vi prøver å gjøre ting skikkelig, akkurat som Shankly gjorde.

- En ting vi gjorde etter at Sammy kom, var å forandre litt på utsmykkingen på Melwood. Vi har nå mange fotografier av tidligere spillere, legender og manager og sitater fra ulike personer.

- Vi har forsøkt å skape denne ånden. Det er mye bedre nå. Når folk kommer på treningsfeltet nå, kan de se seg om, og det er en inspirasjon for dem. Det ville ha vært en ære å ha møtt ham, 100%.

- Alt vi kan gjøre nå er å sørge for at mentaliteten og lidenskapen er den samme hele tiden. Det er nøkkelen for at klubben skal forbli på et godt nivå. Nivået Bill Shankly ønsket at den skulle være på.

I forbindelse med Bill Shanklys ankomst til Livepool for 50 år siden har Liverpool Echo publisert en rekke artikler om den legendariske manageren.

Dagens artikler om Shankly i Liverpool Echo

Bill Shankly: The Legend and the Legacy at Liverpool FC

Shankly: My story - buy now for Christmas

Ex-Liverpool FC chief Peter Robinson: Bill Shankly was a master manipulator who used the power of the press

Liverpool FC fans' memories of Bill Shankly

Ian St John: Bill Shankly had to rip up Liverpool FC rule book

December 1, 1959: The day Liverpool FC's world shook as Bill Shankly arrived

Ronnie Moran: The last of Bill Shankly's original Bootroom Boys

Bill Shankly changed my life forever - I owe him so much - Kevin Keegan

Bill Shankly boys who took Liverpool FC to the Top

Sir Tom Finney: Bill Shankly was rightly god in Liverpool FC fans eyes

Bill Shankly's story by the man himself

Liverpool FC fan Arthur Milton: The day Bill Shankly brought me to tears