3-0-seier mot Formby

Martin Kelly scoret ett og hadde én målgivende da Liverpools reservelag beseiret Formby 3-0 i Liverpool Senior Cup. Simon og Flora nettet også. Vinneren av Marine-Southport venter i semifinalen.

Liverpools reservelag vant 3-0 mot North West Counties Premier Division-laget Formby i kvartfinalen av Liverpool Senior Cup på Altcar Road.

Emiliano Insúa var tilbake i aksjon for første gang etter deltagelsen i det sør-amerikanske U20-mesterskapet, og argentineren hadde en sikker opptreden på venstrebacken. Nabil El Zhar imponerte også da han var sentral i flere av de rødes angrep i løpet av kampen. Det var likevel Martin Kelly som ble tildelt bestemannspremien av liverpoolfc.tv. Midtstopperen scoret ett mål og sto bak forarbeidet til et annet.

András Simon ga gjestene i ledelsen etter 20 minutter.  Ungareren sendte i vei et lavt skudd fra cirka 20 meter som gikk forbi Alan Judge i Formbys mål.

Liverpool viste enda bedre takter i 2.omgang, og scoret ytterligere to mål ved Martin Kelly og Vitor Flora. De røde fikk tildømt et tvilsomt frispark da El Zhar kolliderte med en Formby-forsvarer i det 57. minutt. Marokkonaren tok frisparket fra 27 meter, og fant Huth ved nærmeste stolpe. Huth flikket videre, og Kelly smelte ballen i nota via en forsvarer.

Kelly fikk en rolle lengre frem på banen etter at Mike San José ble byttet inn. Tre minutter etter den andre scoringen la Kelly inn til Vitor Flora, og brasilianeren økte til 3-0 med avslutning fra kort hold.

Liverpool hadde ytterligere sjanser ved El Zhar og innbytter Dani Pacheco. El Zhar ble hindret i siste liten da Tim Craig satte inn en perfekt takling med femten minutter igjen å spille. Pacheco fikk et skudd blokkert to minutter senere.

Bortsett fra et godt skudd av Karl Gornell i sluttsekundene hadde Formby knapt en klar målsjanse i denne kvartfinalen. Formby klarte ikke å henge med på Liverpools hurtige pasningsspill, selv på et noe ujevnt underlag.

Formby: Adam Judge, Tim Craig, Ian McCauley (Steve Cavanagh, 57), Paddy O'Driscoll, Mark Kenny, Dave Thompson, Tony Edwards (Thomas Martin, 80), Paul Jackson (Nathan Robinson, 62), Steve Rose, Martin Wilson, Karl Gornell.
Ubenyttede reserver: Chris Roscoe, Tom Doden.

Liverpool: Martin Hansen, Emmanuel Gomis Mendy (Mikel San José, 52), Emiliano Insua, Martin Kelly, Ronald Huth (C), Victor Palsson (Damien Plessis, 45), Ryan Crowther, Vitor Flora, Andras Simon (Daniel Pacheco, 45), Nabil El Zhar, Vincent Weijl.
Ubenyttede reserver: Dean Bouzanis, Gerardo Bruna.