A-landslagsdebut for Insua

Emiliano Insua fikk i natt sin A-landslagsdebut for Argentina. Både han og klubbkamerat Javier Mascherano spilte hele VM-kvalifiseringskampen mot Peru, som argentinerne vant 2-1.

Mascherano var altså kommet til hektene igjen, og følte seg sterk nok til å lede Argentina som kaptein i natt, etter å ha vært plaget av muskeltretthet tidligere i uken.

Argentinerne imponerte ingen i denne kampen, men fikk altså med seg tre svært viktige poeng mot bunnlaget i VM-kvalifiseringen. Det stod 0-0 til pause i Buenos Aires, men Gonzalo Higuain førte hjemmelaget oppskriftsmessig i føringen to minutter etter hvilen.

Emiliano Insua virket litt usikker i sin debut, og Peru kom gang på gang til innlegg fra Liverpool-backens side. Midtveis i andre omgang satte uværet inn over Buenos Aires, med storm og voldsomme regnskyll. Det satte sitt preg på hektiske sluttminutter, der Peru utlignet like før ordinær tid var omme ved Hernan Rengifo.

Dermed kastet Argentina alle mann i angrep, og Martin Palermo scoret drøyt to minutter på overtid. Peru skjøt deretter rett fra avspark og traff tverrliggeren!

Nattens seier betyr at Argentina nå er oppe på fjerdeplass på tabellen i VM-kvalifiseringen, noe som er den siste plassen som gir direkte kvalifisering til Sør-Afrika. Nå møter argentinerne Uruguay på bortebane i en skjebnekamp på onsdag. Uruguay ligger nemlig bare poenget bak Argentina før den siste og avgjørende matchen. Også Ecuador, som i kveld tapte for Uruguay og som nå ligger to poeng bak Argentina, kan i teorien passere argentinerne på tabellen.