Ablett etterlyser stabilitet

Liverpools reservelag spiller viktig kamp i bunnstriden i kveld, når de røde er vertskap for Middlesbrough. Liverpool U18 står foran tre storkamper.

Liverpools reservelag skal spille sin første kamp i 2009 når de røde er vertskap for Middlesbrough på Halliwell Jones Stadium i Warrington i kveld. Trener Gary Ablett håper nå at lykken snur for Liverpools nest beste.

Kampen i kveld har avspark klokken 20.00 skandinavisk tid, og kan følges direkte på LFC TV for de med e-season ticket.

Reservelaget ligger nest sist på tabellen etter å ha spilt halvparten ligakampene, og har ikke vunnet noen av sine fire siste matcher. Situasjonen blir ikke bedre av at de andre lagene i bunnstriden har spilt færre kamper. Liverpool har faktisk vunnet bare to kamper så langt denne sesongen. En av seierene kom imidlertid mot kveldens motstander, Middlesbrough, i sesongens første kamp. Liverpool vant nemlig 1-0 på Riverside Stadium i begynnelsen av september.

Kveldens gjester ligger på plassen foran Liverpool på tabellen. Lagene har like mange poeng, åtte, men Middlesbrough har spilt to kamper mindre.

De røde må klare seg uten Emiliano Insua og Ronald Huth i kveld. Duoen er som kjent opptatt med det sør-amerikanske U20-mesterskapet i Venezuela for tiden.

- Vi sliter litt defensivt, men jeg tror at de vi setter inn på laget for Insua og Huth vil gjøre en god jobb for oss, sier trener Ablett til Liverpoolfc.tv.

- Vi vant i Middlesbrough i sesongens første kamp, og på det tidspunkt følte vi at vi kunne gjøre en like god sesong som den forrige. Men slik har det dessverre ikke gått, legger han til.

- Det er positivt for oss at vi har karer som Emiliano Insua, Damien Plessis, Nabil El Zhar, Stephen Darby, Jay Spearing og Krisztian Nemeth i stallen. Spillere som trener fast sammen med førstelaget. Det er flott at vi har klart å få disse spillerne forfremmet til et høyere nivå.

- Vårt spill har vært dårlig denne sesongen, og nå må vi begynne å rette på det. Vi har gjort det dårligere enn vi forventet. Jeg hadde som mål at vi skulle ende på øvre halvdel av tabellen og vinne så mange kamper som mulig. Forhåpentligvis kan vi rette på inntrykket i andre halvdel av sesongen.

- Det jeg først og fremst ønsker meg i kveld og resten av sesongen er fremgang og stabilt spill. Det var ikke tilfelle i første halvdel av sesongen.

- Jeg jobber sammen med noen flotte mennesker, og spillerne sørger for å holde meg motivert. Du kan av og til bli frustrert ute på treningsfeltet, men andre ganger viser de hvilke gode fotballspillere de er. Vår oppgave er å få dem til å vise seg fra sin beste side hver gang de går ut på banen. De fleste av dem er ikke stabile nok, men vi vil fortsette å jobbe hardt slik at de kan bli det.

U18 vil bygge videre på cupavansementet
Liverpool U18 er videre til femte runde i FA Youth Cup, og nå ser juniorene frem til å bruke dette faktum som et springbrett for å knappe inn på Manchester Citys ledelse i serien. Det er nemlig lederlaget City som gjester akademiet i Kirkby på lørdag, i en kamp som har avspark klokken 12.00 skandinavisk tid.

Liverpool U18 står foran tre meget viktige kamper. Først altså hjemme mot City, deretter borte mot naboen Everton i ligaen, før man møter Chelsea i juniorcupen på Anfield torsdag 5.februar.

Liverpool ligger for øyeblikkt som nummer tre på tabellen, ti poeng bak City. Manchester United er på andreplass, to poeng foran Liverpool.

Trener Hugh McAuley var skuffet over spillet mot Bristol Rovers i juniorcupen nylig, men fornøyd med holdningen som gjorde at det ble avansement på straffespark-konkurranse.

U18 har ikke spilt seriekamp siden de tapte 3-1 for Manchester United før jul. Treneren håper nå å se fremgang i forhold til den kampen.

- Vi står foran tre store kamper. Vi møter City først. De leder ligaen og er et godt organisert lag som slo oss 4-1 i Manchester. Den seieren var kanskje i største laget, men de var bedre enn oss den dagen. Nå har vi sjansen til å slå tilbake og revansjere det tapet, sier McAuley til Liverpool Daily Post.

McAuley har ingen skadebekymringer foran lørdagens kamp, med unntak av langtidsskadde Sean Highdale, som fortsatt driver med rehabiliteringstrening etter bilulykken han var involvert i for snart ett år siden.