Ablett vil ha flere reservelagskamper

Gary Ablett ønsker en omstrukturering av Premier Reserve League. Det spilles for få kamper, mener reservelagsmanageren. Reservelaget møter Formby i Liverpool Senior Cup i dag.

Reservelaget spiller bare 20 ligakamper denne sesongen, og neste kamp er ikke før 12.mars. Da venter Manchester United hjemme i Warrington. I Gary Abletts aktive dager spilte reservelaget på Anfield, og fikk 34 kamper per sesong. I 2008/09 har 31 spillere vært i aksjon for Liverpools nest beste i Premier Reserve League North, og Ablett mener at det er viktig for spillernes utvikling å få mer spilletid.
- Vi fant ut at vi bare ville få tre kamper, inkludert mini-derbyet, på 63 dager. Det er latterlig, uttaler Ablett til Liverpoolfc.tv.

- Vi ønsker å se fremgang hos våre unge spillere, og da trenger de å spille så mye fotball som de kan hos oss.

- Mangel på kamper har virkelig stått i veien for fremgang. Jeg vet at vi har hatt et par utsettelser, men det er på grunn av været. Det kan du ikke gjøre noe med.

- De må se på ligaens format. Hvorfor ikke gi oss 30 kamper istedenfor 20? Det vil utgjøre en stor forskjell.

- Hele reservelagsstrukturen må ses på nøye på. Vi må komme sammen med Premier League og se på dette, og få det riktig.

Ablett mener at de andre klubbene i reservelagsligaen har tilsvarende syn.
- Jeg tror vi alle deler de samme bekymringene. Jeg vet at førstelaget er det viktigste. Akademi-fotballen står det også bra til med når det gjelder kamper per sesong, men jeg tror det er en stor posjon som mangler for gutter i alderen 18 til 22 som er for gamle for akademi-fotball, men som ikke er klare for å ta steget opp på førstelaget.

- De må spille konkurransefotball for å få fremgang. Vi spilte 18 kamper på åtte måneder forrige sesong. Nå har det blitt utvidet til 20, men det er ikke bra nok.

- Vi har forsøkt å arrangere treningskamper, men det er ikke alltid lett fordi klubben ønsker ikke at spillerne blir skadet.

- Vi spiller også kamper regelmessig på Melwood. Vi deler opp i to lag og henter noen gutter fra akademiet for å ta en kikk på dem.

- Det kan likevel ikke sammenlignes med obligatoriske kamper og det å teste ut guttene mot en annen klubb i et annet miljø på et høyere nivå.

- Jeg forsøker å gi muligheten til noen av Hughie McAuleys U18-spillere på reservelaget, men det er ikke nok kamper.

Gary Abletts lag møter Formby borte i kvartfinalen i Liverpool Senior Cup i kveld.
- Planen var å bruke noen gutter fra Hughies lag mot Formby, men det kommer vi ikke til å gjøre. De skal spille kvartfinale i FA Youth Cup mot Bolton på Anfield fredag.

- Det vil bli en vanskelig kamp mot Formby og en test for guttene våre mot et konkurransedyktig lag i et annet miljø enn det de er vant til.

Formby spiller til daglig i North West Counties League Premier Divison. Det er liganivå 9, divisjonen over AFC Liverpool. Trekning av semifinalen er allerede foretatt. Vinneren av Formby-Liverpool møter vinneren av Marine-Southport. Burscough tar i mot Waterloo Dock i den andre semifinalen.