Advarer mot Debrecen

Ungarske Debrecen er ranket på linje med norske toppklubber, men Lucas advarer mot å ta for lett på onsdagens kamp. Jubileum for Rafael Benitez.

Debrecen er ranket som nr. 187 av UEFA og er dermed nederst av de 32 klubbene som skal spille i gruppespillet i Champions League. Til sammenligning er Tromsø nr. 145, Vikting nr. 158 og Vålerenga nr. 185 ut fra resultatene og nasjonspoengene i Europa de siste fem årene.

Liverpools to øvrige motstandere i gruppe E er Lyon på 11. plass og Fiorentina på 34. plass.

Lucas advarer imidlertid mot å ta noe for gitt når Liverpool starter årets Champions League med hjemmekamp mot Debrecen på onsdag kveld.

- Hvis de spiller i Champions League må de ha noe kvalitet, forklarer Liverpools brasilianske midtbanespiller.

- Kanskje vil de vite mer om oss enn vi om dem, noe som kan gjøre dem farlige. Vår stab vil ha jobbet hardt med å få tak i videoer om den og vi vil være klare.

- Vi vet hvordan våre supportere føler i forhold til disse kampene - det er noe veldig spesielt.

- Tapet mot Chelsea i kvartfinalen gjør fortsatt vondt og de slo oss også i semifinalene året før, erindrer Lucas til Liverpool Echo. - Vi var nære å gå til finalen og forhåpentligvis kan vi greie det i år.

Kampen vil være 300. gang Rafael Benitez leder Liverpool. Spanjolen har vunnet 57 prosent av kampene som manager for de røde. Det er kun Kenny Dalglish som har en bedre statistikk på samme tidspunkt på Anfield.

Kenny Dalglish (61 prosent seire), Bob Paisley (57), Rafael Benitez (57), Bill Shankly (52), Gérard Houllier (51), Tom Watson (44), George Kay (40) og George Patterson (37).

Kilde: liverpoolfc.tv