AEK innser at Kyrgiakos forlater klubben

I en pressemelding avviser AEK at de har kommet frem til en endelig avtale med Liverpool om Sotiris Kyrgiakos, men ønsker ikke å legge hinder i veien for en spiller som vil til Liverpool.

AEK Athen har lagt ut en pressemelding på klubbens offisielle nettsted. I øyeblikket foreligger det ingen endelig overgangsavtale mellom Liverpool og AEK Athen for Sotiris Kyrgiakos, men det virker som grekerne har innsett at midtstopperen er på vei til Liverpool.

I pressemeldingen står det blant annet:
- Administrasjonen ønsker ikke å miste noen av lagets kjernespillere med mindre han vil eller kan gjøre det beste for å styrke laget. Dette er oppfylt fullt og helt i dag da vi ble informert om intensjonene til vår spiller Sotiris Kyrgiakos og hans sterke ønske om å forlate klubben etter tilbud mottatt fra Liverpool FC.

- Med dagens uttalelse fra vår spiller Soitiris Kyrgiakos viser det tydelig at han ikke ønsker å fortsette hos oss, og har tatt en endelig beslutning til tross for stort press fra ledelse og trener om å endre hans avgjørelse. Vi respekterer hans avgjørelse. Som vi gjentatte ganger har sagt ønsker ikke AEK å tvinge en spiller til å bli hvis han ønsker å dra.

- Tidspunktet for Sotiris Kyrgiakos' avgang er det verst tenkelige for klubben, mens hans uttalelser gir ikke rom for å å utsette beslutningen. Vi må se fremover og komme oss videre. Vi har absolutt tillit til potensialet i laget.

- I øyeblikket finnes det ingen endelig avtale mellom AEK og Liverpool FC. Men med tanke på holdningene til spillerne, må vi beskytte lagets interesse.

- På bakgrunn av det ovennevnte står Sotiris Kyrgiakos utenfor troppen til kampen mot Vaslui i Romania.

- Vi forstår at det er en stor ære og ufordring for en gresk spiller å spille for Liverpool. AEK vil aldri legge et hinder i veien for utviklingen til en aktør som Sotiris Kyrgiakos.

- Til slutt vil vi fortelle verden at AEK i samråd med veileder og teknisk stab vil gjøre ytterligere for å styrke laget om nødvendig. Administrasjonen, i samarbeid med teknisk personale, er allerede på jakt etter alternativer til å fylle rommet etter Sotiris Kyrgiakos. Laget skal styrkes betydelig innen overgangsvinduet stenger. AEK er en veldig stor klubb, og ligger over alt og alle. Det er ingen før eller etter oss, og vi er ikke avhengig av noen.

Ønsker du siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil? Prøv denne linken.