Agger om kontraktsforlengelsen

Daniel Agger forteller om hvorfor han binder seg med en ny femårsavtale på Anfield. Benítez har ikke gitt noen lovnader om førstelagsspill, og nå ønsker dansken å vinne trofeer.

Etter lang tid med forhandlinger ble omsider Daniel Agger og Liverpool FC enig om en ny avtale for dansken, som binder dansken til Anfield og Liverpool i fem nye år. Det var tidvis i sesongen tydelig at dansken var frustrert over å kun starte 23 kamper, hvorav bare 15 i ligaen. Hans agent var blant annet ofte ute i media og flørtet med andre klubber.

- For det første, så tror jeg på dette laget. Og med de spillerne vi har, så tror jeg vi vil kunne kjempe om mange titler og trofeer over de neste årene. For det andre så tror jeg at jeg har en godt sjanse til å få spille på dette laget, for ellers ville jeg ikke ha blitt i klubben, sier Agger til LFC Magazine.

- For det tredje, så liker jeg byen, og menneskene som bor her. Det er ikke som min hjemby, København, men men jeg liker virkelig hvor jeg bor, og det er viktig. Jeg tror at om du er fornøyd, har funnet deg til rette, og er komfortabel utenfor banen, så kommer du til å være en mye bedre spiller på banen.

- Og selvfølgelig, når du har en manager som sier at han tror på kvalitetene dine og hva du kan bidra med i laget, så er det også viktig. Manageren har gjort dette med å tilby meg en ny kontrakt.

- I fotball så kan du ikke få lovnader fra manageren om når du skal få spille, og spesielt ikke i en klubb som Liverpool hvor du har så mange talentfulle spillere somalle kjemper om plassene. Jeg tror selv at jeg er god nok til å spille i dette laget, og det er hva jeg ønsker å gjøre.

Agger kom til Liverpool i januar 2006 - noen måneder før FA cuptriumfen mot West Ham. Dansken spilte dog aldri i turneringen, og venter fortsatt på å vinne sin første medalje med klubben.

- Alle ønsker medaljer. De ønsker trofeer og de ønsker suksess. Det er hva en klubb som Liverpool handler om. Jeg vant både ligaen og cupen i min første sesong i Brøndby. Jeg har ikke vunnet noe i Liverpool så langt, og det er noe jeg ønsker å endre på. Vi vant FA cupen i min første sesong her - men jeg spilte ingen kamper i den turneringen den sesongen, så selv om jeg har en medalje fra den seieren så føler jeg ikke at det teller som noe jeg har vunnet.

Agger tror Liverpool kan vinne sølvtøy neste sesong.

- Jeg tror du kan se hvordan vi spilte denne sesongen, og spesielt mot slutten, hva det betyr å spille for denne klubben. Vi har vist at vi har karakter, og har bygd opp en mentalitet denne sesongen hvor vi føler oss uslåelige. Selv når vi er i en vanskelig situasjon har vi tro på våre styrker og muligheter til å endre resultatet, avslutter Agger.