Agger ute med ryggskade

Liverpool Echo melder at Daniel Agger er igjen på Merseyside for å få behandling for en ryggskade. Benítez håper at dansken blir klar til å kampene i Asia. Ayala ble med til Sveits pga Aggers skade.

Sesongforberedelsene har blitt hemmet av at Daniel Agger er ute av Liverpools første treningskamp mot St. Gallen i kveld.

Den danske midtstopperen har blitt tvunget til å være igjen på Merseyside etter at han har slått opp en ryggskade som holdt ham på sidelinjen mer enn en måned forrige sesong.

Agger pådro seg skaden for første gang på landslagsoppdrag med Danmark i februar, men kom tilbake og tok en plass i Liverpools startellever mot slutten av sesongen. Ryggskaden ble slått opp igjen i helgen, skriver Tony Barrett i Liverpool Echo. Benítez ønsker ikke å ta noen sjanser med spillerens helse.

24-åringen gjennomgår for tiden behandling på Melwood, og han kommer også til å miste søndagens oppgjør mot Rapid Wien. Benítez håper imidlertid at Agger er friskmeldt i tide til å være med på klubbens reise til Thailand og Singapore, men manageren må også se på mulige effekter en meget lang flytur til Fjerne Østen kan ha på midtstopperen før en avgjørelse tas.

Som vi rapporterte i juni slet også Daniel Agger med ryggen i forkant av VM-kvalifiseringskampen mot Sverige. Det ble ikke klart før timer før avspark at dansken kunne spille.
- Ryggen har plaget meg. Jeg har smerter i lendevirvelen, og det er en slags begynnende diskusprolaps, forklarte Agger til Politiken etter 1-0-seieren mot Sverige.

Da gjennomførte 24-åringen kampen på smertestillende tabletter.
- Men jeg kunne merke ryggen hele tiden. Jeg hadde det ikke godt.

Rafael Benítez har med de tre unge midtstopperne Martin Kelly, Mikel San Jose og Daniel Ayala til Sveits. Liverpool Echo skriver at Ayala opprinnelig ikke var tatt ut i Liverpools tropp til treningsleiren, men ble kom med da Agger måtte bli hjemme. 18-åringen kan få spilletid mot St. Gallen.