Agger var nær ved å pådra seg prolaps

Daniel Aggers ryggskade viser seg å være mer alvorlig en først antatt. Dansken var nær ved å pådra seg prolaps i nedre del av ryggen, men håper å være tilbake på banen i slutten av mars.

Daniel Agger håper å spille fotball igjen før mars måned er omme. Det sier han i et intervju med sporten.dk. 24-åringen håper å ha fått bukt med ryggskaden som har holdt ham ute den siste tiden, slik at han er kampklar mot slutten av måneden.

Danskens siste kamp for Liverpool var 3-2 seieren over Portsmouth i starten av februar, men nå tror han at han snart vil være tilbake i trening. Midtstopperen håper å bli spilleklar til Danmarks VM-kvalifiseringskamper mot Malta den 28.mars og mot Albania fire dager senere.

- Forhåpentligvis er jeg tilbake snart. Jeg vil gjenoppta treningen i løpet av et par dager, siteres han.

- Jeg satser 100 prosent på å bli spilleklar til landskampene, om jeg blir uttatt. Slik det føles nå, tror jeg at jeg rekker landskampene, da ryggen har blitt veldig mye bedre de siste par dagene.

Problemet til Agger er lokalisert i korsryggen. Støtputen mellom to ryggvirvler hadde begynt å bule ut, noe som betegnes som forstadiet til en skiveutglidning, eller prolaps. En slik prolaps er ganske alvorlig, og ville kunne ha medført to måneder med total hvile.

- Jeg var meget bekymret på et tidspunkt, og visste ikke helt hva jeg skulle gjøre eller hva som feilte meg. Jeg fryktet en langtidsskade, men jeg måtte ta tingene som de kom, og de siste par dagene har jeg merket betraktelig fremgang. Jeg har fått ro og behandling, og fått noen nye øvelser som har virket.

Det fremkommer at Agger spilte med store smerter i landskampen mot Hellas for en måned siden, og han har siden ikke spilt kamp.

For at skaden ikke skulle utvikle seg til prolaps, har dansken blitt nødt til å holde seg i ro. Derfor er det også viktig at han ikke kommer for tidlig tilbake på fotballbanen.

- Jeg spiller landskampene om jeg blir klar. Føler jeg meg ikke klar, står jeg over. Jeg vil imidlertid gjøre alt jeg kan for å bli spilleklar til disse kampene. Det er imidlertid viktig å passe på kroppen sin.